UA | RU
20 березня 2023, 11:46

Зерно вагою 15 тонн: у Фонді Дениса Парамонова розповіли про роботи над Фонтаном Сковороди

Фото: Facebook

Зерно з бразильського граніту для Фонтану Сковороди вирізали понад добу без зупину

Про це повідомив засновник однойменного Благодійного фонда Денис Парамонов на сторінці організації у Facebook, інформує RegioNews.

Зазначається, що сам камінь, який використали для створення фонтана, присвяченого 300-річчю видатного українського філософа, важив близько 20 тонн.

"Зерно та основу вирізали на верстаті спеціальним алмазним канатом безперервно протягом 30 годин. Готове зерно важить близько 15 тонн. Висота конструкції – 4 метри. І технічно це було потрібно виконати. Наразі гранітна частина фонтану зібрана і стоїть на основі. До кінця місяця вручну будуть вирізатися ніші для кожної чаші. Самі бронзові посудини вже виготовлені, - розповів засновник Благодійного фонду Денис Парамонов. - Це дуже рідкісна форма, взагалі можна сказати унікальний випадок – коли такий великий фонтан стоїть на такій маленькій опорній частині. Найближчим часом конструкція пройде гідровипробування".

Автор проєкту – заслужений художник України, відомий скульптор Михайло Рева.

Фонтан відображає ідею Григорія Сковороди про "філософське джерело", з якого кожному порівну розливається благодать Всевишнього, незалежно від розміру посудини - людини, яка її приймає. В основі композиції – зерно з вмонтованими вазами й амфорами різного розміру. Планується, що фонтан буде встановлено в Києві до кінця 2023 року.

Фінансується проєкт повністю за кошти #Фонд_Дениса_Парамонова.

Нагадаємо, що наразі в Дніпрі поєднують елементи скульптурної композиції фонтана, яка буде встановлена в центрі Києва до кінця 2023 року. Автор проєкту, скульптор Михайло Рева розпочав роботу над композицією в 2021 році.

Довідка: Однойменний Благодійний фонд заснував харківський підприємець Денис Парамонов у 2020 році з метою підтримки науки, культури, спорту та збереження національної спадщини України. Серед найвідоміших проєктів меценатської організації – відновлення Національного літературно-меморіального музею Григорія Сковороди. Рік тому Фонд також зорієнтував свою діяльність на допомогу мешканцям, які так чи інакше постраждали від бойових дій на території України.

17 жовтня 2024
План перемоги Зеленського: як експерти оцінюють ініціативу президента
Напередодні президент Володимир Зеленський представив у Верховній Раді план перемоги над росією. Цей документ містить п’ять основних пунктів щодо того, як змусити рф припинити війну і за словами очіль...
10 жовтня 2024
Після війни в Україні залишаться не більше 25 млн людей – соціолог Володимир Паніотто
Скільки сьогодні громадян в Україні, чому підвищення народжуваності дасть економічний ефект лише за 20 років і чому без мігрантів з інших країни буде неможливо відновити Україну — про все це RegioNews...
04 жовтня 2024
Щоденні атаки "шахедів": нова тактика росіян чи економія ракет?
Протягом вересня росіяни щодоби запускали в бік України свої бойові дрони. Це своєрідний антирекорд для нашої країни, адже досі таких щоденних масштабних атак не було жодного місяця з початку повномас...
03 жовтня 2024
Як зміниться життя українців у жовтні: "листи щастя" від ТЦК, знижений тариф за світло та кешбек за вітчизняні товари
Жовтень принесе доволі багато змін у життя українців. Чому не слід забути подати документи на отримання субсидії для тих, хто її потребує, а також, хто може розраховувати на сплату за електроенергію м...
ЗСУ збили майже 60 російських дронів: ППО працювала у 12 областях
23 жовтня 2024, 09:18
Сумська податківиця позичила у 12-річного сина чималу суму та отримала дві квартири від матері-росіянки
23 жовтня 2024, 08:57
ЗСУ ліквідували ще майже 1,5 тисячі окупантів: дані про втрати ворога на 23 жовтня
23 жовтня 2024, 08:39
У поліції розповіли, у яких областях зафіксували найбільше підпалів військових авто
23 жовтня 2024, 08:33
На кордоні з Польщею в двох мікроавтобусах виявили заховані гаджети на 1,5 млн гривень
23 жовтня 2024, 08:30
На Прикарпатті суд виніс вирок багатодітній матері, яка адмініструвала Viber-групу про повістки
23 жовтня 2024, 08:17
ЗСУ показали, як німецькі танки Leopard знищують бронетехніку росіян
23 жовтня 2024, 08:03
Під Рівним трактор перекинувся у полі та на смерть причавив водія
23 жовтня 2024, 07:45
Українські бійці знищили вогневі позиції окупантів на Запорізькому напрямку
23 жовтня 2024, 07:20
Жительку Сваляви на Закарпатті судитимуть за колабораціонізм
23 жовтня 2024, 06:44