UA | RU
26 березня 2021, 13:04

Терехов показав, що не може впоратися з Харковом, - ЗМІ

Нинішні настрої в місті можна охарактеризувати відчуттям харків'янами деякого затишшя перед бурею
Нинішні настрої в місті можна охарактеризувати відчуттям харків'янами деякого затишшя перед бурею
Фото: із відкритих джерел

26 березня виповнилося 100 днів після смерті багаторічного мера Харкова Геннадія Кернеса, однак нова міська влада на чолі з Ігорем Тереховим викликає у харків'ян тривогу через відсутність стабільності, активізацію радикалів і ковідний колапс в місті.

Про це йдеться в статті "Сто днів без Кернеса: чому харків'яни вже не вірять в "Успішний Харків" з Тереховим" видання "Regionews.ua".

Як відзначають багато спостерігачів за поточними процесами в Харкові й навіть його безпосередні учасники, нинішні настрої в місті можна охарактеризувати відчуттям харків'янами деякого затишшя перед бурею. Тобто ні про яку стабільність часів Кернеса не може бути й мови – над усім тяжіють тривожні очікування, які у городян нарощуються буквально з кожним днем. А звичне для інших українських міст політичне протистояння, з чим у Харкові після смерті мегапопулярного мера тепер знову зіткнулися, сприймається його жителями як умисна дестабілізація усталеного міського життя", - йдеться в статті.

Автори відзначають активізацію в місті праворадикального "Національного корпусу" Андрія Білецького та їх антиподів з руху "Патріоти - за життя", яке очолює одіозний нардеп від ОТЗЖ Ілля Кива. Видання нагадує, що і Білецький, і Ківа мають давні зв'язки з главою МВС Арсеном Аваковим, заступником якого до 2010 року був і нинішній в.о. мера Терехов.

У Харкові все більше превалює думка, що в разі необхідності зберегти своє політичне становище в країні Аваков легко і цинічно дістане власний харківський козир у вигляді різкої ескалації напруги на вулицях міста. А Терехов, в'їхавши в головний кабінет мерії на світлій пам'яті Геннадія Адольфовича, стане одним з базових важелів для здійснення будь-яких "кризових" сценаріїв Арсена Борисовича", - йдеться в матеріалі.

Крім того, нинішня міська влада явно не справляється з епідемією COVID-19. "Харків вийшов в лідери в країні по росту захворюваності коронавірусом, міська влада реагує на ситуацію нерішуче і хаотично, а особисто Терехов зайнятий прийдешніми виборами.

Одним словом, в місті спостерігається справжній ковід-колапс, харків'янам, яким не пощастить захворіти на COVID-19 у важкій формі зараз, найімовірніше, залишиться тільки вмирати або сподіватися на диво", - відзначають автори статті.

Тому, резюмують журналісти, городяни "роблять для себе два альтернативних висновки: або Терехов без стусана від свого померлого начальника не здатний до самостійного керування, або він - банальна маріонетка в чужих зловмисних планах. І обидва ці умовиводи є справжнім вироком для нинішнього в. о. мера".

Нагадаємо, раніше у Харкові опублікували фейкову соціологію на користь Терехова.

Також повідомлялось, що НАЗК підозрює Терехова в корупції на зовнішній рекламі в Харкові.

Читайте також: Сто днів без Кернеса: чому харків'яни вже не вірять у "Успішний Харків" з Тереховим.

Ковід-колапс в Харкові: Що робив би Кернес і чого не робить Терехов.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
3 людини загинули, 4 отримали поранення: в поліції показали наслідки обстрілів Херсонщини
07 липня 2024, 10:50
ЗСУ ліквідували ще 1150 російських окупантів і 40 артсистем
07 липня 2024, 10:20
Росіяни вдарили по Дніпропетровщині ракетами, дронами та РСЗВ: поранені 3 людини
07 липня 2024, 09:57
Вночі ППО збила всі "шахеди", якими Росія атакували Україну
07 липня 2024, 09:33
Російські війська обстріляли 8 населених пунктів Запорізької області: є руйнування
07 липня 2024, 09:05
На Чернігівщині знешкодили бойову частину ворожого "Шахеда", яка не здетонувала
06 липня 2024, 19:34
Росіяни вдарили по селу на Харківщині: чоловік загинув, його дружина поранена
06 липня 2024, 18:40
ДТП на Рівненщині: маршрутку рознесло вщент, 14 загиблих
06 липня 2024, 17:43
У Житомирі засудили колишнього тренера спортклубу, який розбещував дівчаток
06 липня 2024, 17:29
Окупанти обстріляли громаду на Дніпропетровщині: загинула жінка
06 липня 2024, 16:47