UA | RU
25 березня 2021, 16:46

У Харкові опублікували фейкову соціологію на користь Терехова, - експерт

Автори опитування вказали різні дані в таблиці та описі результатів дослідження
Автори опитування вказали різні дані в таблиці та описі результатів дослідження
Фото: із відкритих джерел

У Харкові представили соціологічне дослідження електоральних симпатій харків'ян перед достроковими виборами міського голови, яке має всі ознаки фейкового.

Про це пише харківський політолог Юрій Чевордов на своєму Телеграм-каналі, передає RegioNews.

За словами Чевордова, він не вірить результатам дослідження, де в.о. мера Харкова Ігор Терехов перемагає всіх конкурентів.

Як зазначив експерт, щоб підозрювати, що дослідження фейкове, досить уже того, що "в тексті написано, що в другому турі Добкін перемагає Світличну, а в таблиці Світлична перемагає Добкіна. Зрозуміло, що помилка, але відразу видно, що не на тому концентрувалися) адже головне, щоб Терехов всіх перемагав))".

Так ось, знаючи і розуміючи тенденції, можу сказати наступне: Терехову буде складно. Я б навіть сказав дуже складно. Більше нічого говорити не буду, та й нема чого, по суті. Добкін. У нього вже сформований базовий електорат, і він нікуди не дінеться . Плюс його досвід, впізнаваність, медійність і різкість. Світлична якщо прийме рішення йти, то отримає відмінний результат", - зазначив Чевордов.

Дослідження, проведене маловідомою компанією "Оперативна соціологія" з Дніпра, було представлене 25 березня представником компанії Владиславом Балійчуком. За даними соціологів, на виборах в Харкові всіх перемагає Ігор Терехов в першому і другому турах виборів. Крім того, згідно з результатами дослідження, у позачергових виборах міського голови восени планують взяти участь 83,8% опитаних, що абсолютно неправдоподібно, адже явка в Харкові на виборах 2020 року склала 31,3%.

При цьому заявлена ​​похибка дослідження в 3,1%, перевищує різницю між результатом Терехова і Добкіна, що не дає підстав стверджувати про лідирування Терехова.

Соціологи також стверджують, що в дослідженні був використаний метод телефонних опитувань, база номерів генерувалася випадковим чином. Всього було опитано 1014 людей, що нерепрезентативно.

Нагадаємо, 17 березня Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади і місцевого самоврядування рекомендував призначити вибори мера Харкова 31 жовтня 2021 року.

Терехов обдурив харків'ян: опалення в Харкові подорожчало, перерахунок зробили тільки за січень, лютневі платіжки прийшли знову з подорожчанням.

Також повідомлялось, що НАЗК підозрює Терехова в корупції на зовнішній рекламі в Харкові.

Читайте також: Ковід-колапс в Харкові: Що робив би Кернес і чого не робить Терехов

04 жовтня 2024
Щоденні атаки "шахедів": нова тактика росіян чи економія ракет?
Протягом вересня росіяни щодоби запускали в бік України свої бойові дрони. Це своєрідний антирекорд для нашої країни, адже досі таких щоденних масштабних атак не було жодного місяця з початку повномас...
03 жовтня 2024
Як зміниться життя українців у жовтні: "листи щастя" від ТЦК, знижений тариф за світло та кешбек за вітчизняні товари
Жовтень принесе доволі багато змін у життя українців. Чому не слід забути подати документи на отримання субсидії для тих, хто її потребує, а також, хто може розраховувати на сплату за електроенергію м...
27 вересня 2024
Ринок вакансій в Україні: що потрібно вміти для зарплатні 20-30 тис. грн і де платять по 60 тис. грн
Днями Мінфін опублікував дані про розмір заробітних плат серед чиновників різноманітних державних відомств. Наприклад, середня зарплата працівників Нацкомісії з держрегулювання сфери енергетики і кому...
20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
На Буковині священник УПЦ МП заблокував дорогу співробітниками ТЦК: військові прокоментували
05 жовтня 2024, 18:25
У Києві чоловік задушив свою подругу та вкрав її автомобіль
05 жовтня 2024, 17:51
Стало відомо про ще один випадок страти росіянами полонених українських військових
05 жовтня 2024, 17:16
Керівницю МСЕК, у якої знайшли майже 6 млн доларів, затримали та оголосили їй підозру
05 жовтня 2024, 16:41
У 123 бригаді тероборони підтвердили смерть комбата Ігоря Гриба
05 жовтня 2024, 16:20
СБУ проводить перевірки у Сумах: що потрібно знати містянам
05 жовтня 2024, 15:21
Росіяни намагаються сховати техніку та військових у Маріуполі у "безпечні місця"
05 жовтня 2024, 14:46
На Донеччині був збитий російський літак
05 жовтня 2024, 14:16
Залужний висловив свою позицію щодо мобілізації чоловіків віком 18-25 років
05 жовтня 2024, 13:36
У Костянтинівці на Донеччині запроваджують 20-годинну комендантську годину
05 жовтня 2024, 13:12