UA | RU
19 жовтня 2023, 12:34

За останні 10 днів на Донеччині ЗСУ збили уже п'ять російських літаків

фото ілюстраційне: t.me/Tsaplienko

На Таврійському напрямку Сили оборони за 10 днів знищили 5 ворожих літаків

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун, передає RegioNews.

"На Мелітопольському напрямку воїни ОСУВ "Таврія" мали частковий успіх південно-західніше Вербового, ми просунулись до 400 м у визначених напрямках. Ворог продовжує свою наступальну діяльність, протягом минулої доби завдав два ракетні та 29 авіаційні удари, провів 34 бойові зіткнення та здійснив 930 артилерійських обстрілів. Більшість із цих бойових зіткнень – це саме Авдіївка і ще більше Мар’їнка. Так, за підтримки авіації ворог продовжує намагатися оточити Авдіївку. Наші воїни минулої доби відбили три атаки ворога і збили ще один ворожий штурмовик Су-25. Це, якщо рахувати, вже п’ятий літак, що збито на Донеччині за останні 10 діб", - повідомив Штупун.

За його словами, також безуспішно окупанти намагалися проводити наступальні дії в районах Новокалинового і Первомайського.

"На Мар’їнському напрямку агресор збільшив активність. Наші захисники відбили за добу 17 атак окупантів - це тільки в районі Мар’їнки, та ще 4 біля Новомихайлівки. На Шахтарському напрямку Сили оборони завдали втрат у районі Новомайорського, що на Донеччині, і також продовжують стримувати ворога в районах Новодарівки і східніше Малої Токмачки, що на Запоріжжі", - розповів він.

Коментуючи ситуацію поблизу Авдіївки, Штупун наголосив, що ворог намагається тут застосовувати штурмову авіацію, однак змушений підлітати ближче до лінії фронту, що й дозволяє Силам оборони знищувати літаки ворога.

Нагадаємо, як повідомлялося, російські окупанти поновили спроби оточити Авдіївку. Там збільшилася кількість обстрілів громади з боку військових РФ - б’ють по школах та позиціях українських військових.

20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
Жителька Кременчука побила фельдшерку "швидкої", яка приїхала на виклик
24 вересня 2024, 19:05
Кількість постраждалих у Харкові продовжує зростати: у мерії оприлюднили оновлені дані
24 вересня 2024, 18:33
Українців попередили про труднощі з перетином кордону з Молдовою
24 вересня 2024, 18:07
Чи було порушення повітряного простору білоруським літаком: офіційний коментар ЗСУ
24 вересня 2024, 17:33
В ГУР розповіли про успішну операцію у Вовчанську
24 вересня 2024, 17:19
У Харкові уже троє загиблих: з'явилися фото з місця авіаудару
24 вересня 2024, 16:40
На Закарпатті викрили командира-хабарника, який "продавав" військовим службу в тилу
24 вересня 2024, 16:21
Ворог вдарив авіабомбами по Харкову, є влучання по багатоповерхівках
24 вересня 2024, 15:55
Росія може готувати удари по українських атомних станціях — заява президента Зеленського
24 вересня 2024, 15:43
Внаслідок ракетного удару по Одесі загинув командир корабля морської охорони
24 вересня 2024, 15:12