UA | RU
20 лютого 2020, 11:37

У Запоріжжі готують перший в Україні взвод військової поліції

На полігоні "Близнюки", що під Запоріжжям почалося навчання першого в Україні взводу військової поліції, який створили на базі військової частини А2176 "Сармат"
На полігоні "Близнюки", що під Запоріжжям почалося навчання першого в Україні взводу військової поліції, який створили на базі військової частини А2176 "Сармат"

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Радіо.Свобода.

22 бійця протягом 2019 року пройшли жорсткий відбір, і тепер будуть навчені військовії підготці за стандартами НАТО. Їх відбирали з усієї України. Деяким, щоб потрапити в піонери військової поліції довелося підтягувати і фізпідготовку, і рівень знань англійської мови.

Після завершення курсу підготовки в Запоріжжі, бійці новоспеченого взводу повинні пройти самооцінку стандарту НАТО у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки у Старичах Львівської області. Після чого взвод пройде відповідну оцінку НАТО 1 рівня.

Після цього військовослужбовці можуть потрапити до складу литовсько-польсько-української бригади, яка буде брати участь у міжнародних операціях.

На сьогоднішній день бійці проходять курс підготовки з охорони VIP-персон, а також стрілянину з автомата Калашникова та пістолета Макарова.

"Наші бійці проходять курс так званий close protection (охорона осіб, – ред.), vip-охорона. І на далі ми вже можемо брати участь як у супроводі vip-персон на території України: як якихось українських делегатів, так і іноземних чи делегатів у іншій країні. Окрім того, займаємося по курсам супроводу автомобільних колон, зачистки будівель – так званим cordon and search operations (військова тактика, коли оточується територія і вивчається на предмет наявності зброї та бойовиків – ред.), коли є вірогідність, що у будівлі є заручники чи радикально налаштовані терористи. Є дуже багато функцій, які покладені на військову поліцію у всьому світі. Відповідно переймаємо досвід і тренуємося за їхніми нормативами (НАТО, – ред.) для того, щоб стати взаємозамінними з контингентом НАТО, щоб наша країна, наш взвод міг представляти військову поліцію у будь-яких куточках світу", – розповідає командир взводу, молодший лейтенант Артур Коротков.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
Житель Донеччини кілька місяців ґвалтував 8 та 12-річну доньок своєї співмешканки
14 травня 2024, 05:00
На Полтавщині затримали 29-річну жінку, яка спаплюжила могилу
14 травня 2024, 04:18
На Київщині чоловік до смерті забив співмешканку монтувалкою: як його покарав суд
14 травня 2024, 03:30
На Миколаївщині мотоцикл влетів у дерево: 24-річний водій загинув, пасажира госпіталізували
14 травня 2024, 03:00
В Одесі працівник ТЦК вимагав у чоловіка 300 літрів пального за "бронь" від мобілізації
14 травня 2024, 02:37
На Запоріжжі Сили оборони знищили станцію РЕБ та розбили позиції росіян
14 травня 2024, 02:00
На Сумщині посадовця лікарні затримали на хабарях в майже 220 тисяч гривень
14 травня 2024, 01:23
В Одесі викрили шахрая, який продавав в інтернеті неіснуючі легковики та трактори
14 травня 2024, 00:52
На Буковині правоохоронець допомагав ухилянтам тікати за кордон
14 травня 2024, 00:13
Укрзалізниця вимкнула підсвітку на найбільших вокзалах країни
13 травня 2024, 22:36