UA | RU
16 листопада 2022, 11:42

В ОК "Південь" розповіли деталі масованої атаки по Україні

Фото: з відкритих джерел

В Оперативному командуванні "Південь" розповіли подробиці про знищення повітряних цілей під час російського масованого удару по Україні ракетами та дронами, скоєного вчора вдень, 15 листопада, на півдні країни.

Про це повідомив спікер ОК "Південь" Владислав Назаров, передає RegioNews.

Так, у зоні відповідальності ОК "Південь" силами та засобами протиповітряної оборони збито 22 крилаті ракети. Крім того, 1ракету "приземлили" підрозділи Сухопутних військ. Також ППО ЗСУ знищили:

  • 12 ракет над Миколаївською областю,
  • 7 - над Херсонською областю,
  • 2 - над Дніпропетровською областю,
  • 1 - над Одеською областю,
  • 1 - над Вінницькою областю.

Окрім того, у небі над Одеською областю було збито 1 дрон-камікадзе типу "Shahed-136", над Миколаївською областю - 9 таких дронів, а над Херсонською областю знищено 1 ворожий ударно-розвідувальний безпілотник типу "Оріон".

Водночас було наголошено на потраплянні по об'єктах важливої інфраструктури Кіровоградської, Вінницької областей та РТЦК.

"Пошкоджень та руйнувань зазнали також об’єкти енергетичної інфраструктури у Бериславському районі Херсонщини та на Криворіжжі. У Зеленодольській громаді ракета влучила по території підприємства", - розповів речник ОК "Південь".

Він уточнив, що було пошкоджено дві виробничі споруди. На щастя, обійшлося без жертв.

"Під час масованих ракетно-дронових атак по Україні ворог, у нашій зоні відповідальності, завдав удару по об'єктах критичної інфраструктури Кіровоградської області, Криворіжжя та Вінницької області. Тривають роботи з відновлення", - розповів Назаров.

Жертв у вказаних районах не було.

Російські окупанти здійснювали пуски крилатих ракет Х-101 з літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95/Ту-160 з напряму Каспійського моря та Ростовської області. З акваторії Чорного моря зафіксовано запуски крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

Нагадаємо, російські загарбники масово запустили ракети X-101. В Миколаївській, Запорізькій та Криворізькій ОВА повідомили про ракетну атаку.

Раніше повідомлялось, що у Києві під час повітряної тривоги у вівторок, 15 листопада, пролунали вибухи. За словами місцевих мешканців, вибухи чути у різних районах столиці. У Києві ворожі ракети влучили у два житлових будинки. Рятувальники виявили тіло однієї загиблої людини.

Крім того, російські військові завдали ракетних ударів по Харкову. Місцеві мешканці повідомляють про зникнення електрики.

17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
На Донеччині спіймали зрадника, який готував "прорив” рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту
20 травня 2024, 16:45
Україна чітко усвідомлює, що війна закінчиться переговорами, – Литвиненко
20 травня 2024, 16:33
Ексмера Купʼянська судитимуть за державну зраду
20 травня 2024, 15:59
На Львівщині іномарка з'їхала в кювет: четверо постраждалих, водійку затримали
20 травня 2024, 15:55
У Черкасах сталася пожежа на підприємстві: є постраждалий
20 травня 2024, 15:39
Воїни Нацгвардії показали, як "дістали" дроном замасковану бронетехніку ворога на Харківщині
20 травня 2024, 15:28
Мешканець Сумщини, який за знущався над власною матір'ю, проведе рік за ґратами
20 травня 2024, 15:10
На Вінниччині дві людини впали у 8-метровий колодязь: врятували лише одного
20 травня 2024, 14:59
Мобілізація в Україні: повістки чоловікам розсилатимуть поштою
20 травня 2024, 14:46
Мешканець Житомирщини згорів у своєму будинку, його брат отримав опіки
20 травня 2024, 14:38