UA | RU
29 липня 2020, 15:13

Кримінальний авторитет з Прикарпаття потрапив у ДТП на Рівненщині

Йдеться про колишнього депутата від Партії регіонів у Івано-Франківській міськраді Ігоря Халаменду
Йдеться про колишнього депутата від Партії регіонів у Івано-Франківській міськраді Ігоря Халаменду

Ігор Халаменда, більш відомий як кримінальний авторитет на прізвисько «Бура», наїхав на відбійник і перекинувся в кювет.

Повідомлення про автопригоду в селі Птича Дубенського району до поліції надійшло сьогодні, 29 липня, о 09:15 від медиків "швидкої", пише RegioNews з посиланням на ГУ Нацполіції Рівненської області.

Слідчо-оперативна група на встановила, що 50-річний водій авто "Mercedes-Benz G 500", житель Івано-Франківська, на заокругленій ділянці дороги не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався із керуванням і допустив наїзд на відбійник із подальшим перекиданням позашляховика у кювет.

Потерпілого доставили до лікарні із тілесними ушкодженнями різних ступенів. Наразі його обстежують медики.

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України.

За інформацією кількох місцевих ЗМІ, за кермом авта перебував бізнесмен та колишній депутат Івано-Франківської міськради від Партії Регіонів Ігор Халаменда - підприємець з Івано-Франківська більше відомий, як кримінальний авторитет на прізвисько "Бура".

Халаменда вже неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців. Зокрема у 2012 році ексдепутат скоїв смертельну автопригоду. Тоді, померла одна жінка, ще троє – отримали травми. Суд визнав чоловіка винним і спочатку присудив йому 3 роки позбавлення волі. Втім згодом, звільнили від основного покарання та призначили іспитовий строк – терміном на 2 роки.

У 2016 році втікав на своїй автівці від патрульних поліцейських в Івано-Франківську. Після затримання його повезли на освідчення до медзакладу. Лікарі засвідчили, що Ігор Халаменда перебував під дією кокаїну. Сам чоловік пояснив це тим, що вживав лікарські засоби.

У 2017 році кримінальний авторитет "Бура” разом зі своїми товаришами брав участь у розбірках, які закінчились стріляниною в центрі Франківська.

Нагадаємо, вчора на Львівщині автобус з'їхав в кювет, постраждали сім пасажирів.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...