UA | RU
14 травня 2020, 18:51

Три родини ромів відправили з Івано-Франківська на Хмельниччину

Їх забезпечили продуктами харчування та супроводом
Їх забезпечили продуктами харчування та супроводом
Фото: "Суспільне"

19 ромів виїхали сьогодні з Івано-Франківська у Хмельницьку область. Через відсутність транспортного сполучення вони звернулися до міського голови Руслана Марцінківа, щоб їм надали автобус.

Про це RegioNews інформує з посиланням на "Суспільне".

У Хмельницьку область поїхало три сім'ї: одна сім'я з дев'яти осіб, у другій і третій по четверо.

Микола Рошташ із сім’єю працював на місцевому ринку, але через карантин заробітки закінчилися. У нього є будинок у село Глушківці Ярмолинецького району Хмельницької області, туди й вирушили. Після карантину планують шукати заробітки у Хмельницькому.

Начальник відділу громадського порядку КП "Муніципальна інспекція "Добродій" Андрій Кабанов зауважив, що роми написали звернення, документ оброблявся. Сьогодні вони вирушили з міста.

Чоловік розповідає, що в дорозі ромів супроводжує соціальний працівник. В автобусі є харчі. У самому транспорті задля безпеки натягнули захисну плівку між водієм та пасажирськими сидіннями.

Нагадаємо, щодо мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа розпочато кримінальне провадження за ст. 161 ККУ за фактом заклику до примусового переміщення людей. 21 квітня під час оперативної наради міський голова різко висловився про людей ромської національності, запропонував "запакувати" їх в автобус і вивезти на Закарпаття.

На це зреагувала Коаліція ромських неурядових громадських організацій України, які опікуються захистом прав ромської меншини в України. А також посольство США.

Марцінків пояснив, що намагався допомогти ромам потрапити додому, на Закарпаття. Свої висловлювання назвав емоційними та вибачився за них.

Наразі роми вимагають від мера Івано-Франківська 250 тис грн компенсації. Представники ромської меншини подали позов проти Руслана Марцінківа.

Читайте також: Передвиборчий хайп в Івано-Франківську, або Як Марцінків ромів "пакував".

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...