UA | RU
17 серпня 2020, 12:51

На Полтавщині засуджено злочинну групу за привласнення понад 18 млн держкоштів

На продукцію і майно підприємства накладено арешт
На продукцію і майно підприємства накладено арешт
Фото: з відкритих джерел

Завершилося досудове розслідування відносно організованої злочинної групи з Полтавської області, яку підозрюють у привласненні понад 18 млн гривень з державного бюджету.

Як передає RegioNews, про це повідомили в департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції.

"Обвинувальні акти у відношенні керівника та двох бухгалтерів комерційної структури направлені в суд. Їм інкримінують вчинення кримінальних злочинів у складі організованої групи, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) і ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що з метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків на майно загальною вартістю понад 18 мільйонів гривень, накладено арешт. Також працівники прокуратури Полтавської області звернулися до суду з позовом про відшкодування заподіяної державі шкоди.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що організував "схему" керівник комерційної структури, яка займалася експортом молочної продукції. Залучив до протиправної діяльності двох бухгалтерів свого підприємства", - наголошується в повідомленні.

Також згідно з укладеним договором підприємство повинно було експортувати продукцію у відповідних обсягах, якості та певного виробника. Знаючи, що за своїми потужностями виробник не в змозі виробляти таку кількість молочної продукції, керівник товариства відшукав вітчизняних виробників для закупівлі у них продукції аналогічної якості. Надалі експортував її під торговою маркою зазначеного в договорі виробника.

Крім того, з метою штучного формування та збільшення розміру податку на додану вартість, зловмисники проводили безтоварні операції з купівлі-продажу молочної продукції за завищеними цінами.

"Протягом 2016-2017 років за поставки молочної продукції за межі України ділки безпідставно отримали з державного бюджету відшкодування податку на додану вартість - понад 18 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, СБУ викрила міжрегіональну групу, яка виводила у тінь мільйони гривень держпідприємств.

27 вересня 2024
Ринок вакансій в Україні: що потрібно вміти для зарплатні 20-30 тис. грн і де платять по 60 тис. грн
Днями Мінфін опублікував дані про розмір заробітних плат серед чиновників різноманітних державних відомств. Наприклад, середня зарплата працівників Нацкомісії з держрегулювання сфери енергетики і кому...
20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
На Харківщині окупанти вбили суддю Верховного суду, який розвозив гумдопомогу
28 вересня 2024, 18:25
У селі на Донеччині росіяни атакували магазин: загинули цивільні
28 вересня 2024, 17:30
У Росії ліквідували полковника Коломєйцева, який очолював центр безпілотної авіації окупантів
28 вересня 2024, 16:44
9 жертв і 19 постраждалих: у Сумах завершили пошукові роботи після удару по лікарні
28 вересня 2024, 16:00
Прикордонники показали, як уразили російський склад БК на Харківщині
28 вересня 2024, 15:30
У Кривому Розі 30 вересня оголосили Днем жалоби
28 вересня 2024, 14:40
На Львівщині директора реабілітаційного центру підозрюють у знущанні над дітьми
28 вересня 2024, 14:20
На Херсонщині внаслідок російських атак загинула людина, понад 20 цивільних поранені
28 вересня 2024, 14:00
На Рівненщині вантажівка з газом врізалась у блокпост: загинув поліцейський
28 вересня 2024, 13:30
Росіяни вбили одного та поранили 14 жителів Донеччини
28 вересня 2024, 13:11