UA | RU
12 травня 2021, 19:10

У Зеленського вважають, що Тупицький свідомо не приходить в суд, щоб йому не обрали запобіжний захід

Нардеп Веніславський каже, що захист Тупицького користується неоднозначністю законодавства
Нардеп Веніславський каже, що захист Тупицького користується неоднозначністю законодавства
Фото з відкритих джерел

Представник президента в КСУ, депутат від фракції "Слуга народу" Федір Веніславський вважає, що Тупицького можуть доставити на засідання в примусовому порядку.

Про це Веніславський повідомив в ефірі телеканалу "Україна24", передає RegioNews.

Є три аспекти, які можна в даному випадку розглядати. Перший аспект - кримінально-процесуальне законодавство потрібно змінювати, щоб унеможливити зловживання правами такого характеру, яке ми спостерігаємо у пана Тупицького, який систематично не з'являється на засідання суду, тим самим демонструючи неповагу до ідеї верховенства права і до судових інститутів, - сказав нардеп.

За словами Веніславського, захист Тупицького користується неоднозначністю законодавства.

Другий аспект - те, що у нас неоднозначність в конституційно-правовому врегулюванні, я повністю згоден зі стороною обвинувачення, що привід судді Конституційного суду в судовий орган допускається чинним законодавством, а двоякість тлумачення вже приклад зловживання правом з боку захисту, - сказав представник президента.

Веніславський зазначив, що Тупицький розуміє, що йому можуть обрати запобіжний захід, тому свідомо не приходить на засідання суду.

І третій аспект демонструє те, що пан Тупицький прекрасно розуміє, що є підстави для реєстрації кримінального провадження, в якому він є підозрюваним, і якщо всі обставини будуть досліджені в процесі судового засідання, то йому загрожує реальний запобіжний захід, якого він, безумовно, уникає. Тому якщо ми побачимо, що він уникає явки, думаю, що суд дозволити застосувати привід, - сказав Веніславський.

Як повідомлялося, сьогодні суд щодо Тупицького перенесли: фігурант знову не прийшов на засідання. Наступне засідання суду має відбутися 19 травня.

Нагадаємо, 8 квітня укази Зеленського щодо суддів Тупицького і Касмініна оскаржили в КСУ. Подання надійшло від 49 депутатів

27 березня Зеленський скасував указ про призначення суддею КСУ Тупицького. Він був призначений суддею КСУ указом Януковича.

Раніше, 26 лютого, Зеленський ще на місяць відсторонив від посади голову КСУ Тупицького. Вперше президент вже усував Тупицького з посади на два місяці в грудні 2020 року.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Катався між вагонами: на Київщині 15-річного підлітка вразило струмом
04 липня 2024, 00:33
Три авіаудари по Харкову: 14 постраждалих, серед них – двотижневе немовля
04 липня 2024, 00:02
На Миколаївщині через пожежу сухої трави знову горіли будинки
03 липня 2024, 22:15
Під Торецьком росіяни атакували евакуаційне авто: поранені парамедики
03 липня 2024, 21:20
У дві та три черги: як 4 липня українцям відключатимуть світло
03 липня 2024, 20:43
На Полтавщині через російську атаку пошкоджені школа та дитсадок, загинула людина
03 липня 2024, 20:05
Ранковий удар по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 53
03 липня 2024, 19:31
На Черкащині російська агентка отримала довічне за державну зраду
03 липня 2024, 18:50
У Дніпрі продовжують розбирати конструкції зруйнованої ракетою багатоповерхівки
03 липня 2024, 18:42
На Полтавщині поліція розслідує побиття немовляти
03 липня 2024, 18:14