UA | RU
01 квітня 2021, 16:49

СБУ підозрює підлеглих Терехова у крадіжці 1,5 млн на ремонті доріг

Директору фірми-підрядника загрожує до 8 років позбавлення волі
Директору фірми-підрядника загрожує до 8 років позбавлення волі
Фото: із відкритих джерел

Працівники Служби безпеки України викрили схему із розкрадання майже 1,5 млн грн бюджетних коштів під час ремонту доріг Харкова. До цієї схеми можуть бути причетні чиновники Харківської міської ради, оскільки вони виступають замовниками робіт.

Про це повідомив речник Управління СБУ у Харківській області Владислав Абдула на своїй Facebook-сторінці, передає RegioNews.

За даними слідства, Департамент будівництва та шляхового господарства міської ради уклав договір із комерційною фірмою на проведення ремонтних робіт внутрішньоквартальної дороги у Московському районі Харкова.

Як з'ясувалося, директор вніс до офіційних документів неправдиву інформацію про обсяги і вартість виконаних робіт, підписав акт та подав його до відповідного департаменту Харківської міської ради. На підставі цього документу на рахунок фірми були перераховані понад 1,4 млн грн як плата за ремонтні роботи.

Окрім цього, правоохоронці виявили ще низку порушень.

За висновками будівельно-технічної експертизи, через протиправні дії директора комерційної фірми бюджету було завдано збитки на суму 1,4 млн грн.

За словами Абдули, порушена кримінальна справа, директору фірми повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до розкрадання бюджетних коштів.

У коментарях під постом речника СБУ користувачі соцмережі звертають увагу на те, що участь в оборудці чиновників міської ради Харкова як замовника робіт також має перевірятись.

Нагадаємо, що СБУ накрила людей в.о. мера Харкова Терехова на роботі з "конвертом".

Раніше ми писали, що підприємство сина Терехова виграло 80% тендерів на ремонт будинків у Харкові. А сімейна клініка Терехова отримала черговий шмат міської землі.

Також повідомлялося, що НАЗК вимагає від секретаря Харківської міськради та в.о. мера міста Ігоря Терехова пояснити, де він узяв 1,6 млн на свою рекламу.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...