UA | RU
18 лютого 2021, 17:03

Заступник Єрмака Татаров під час Майдану отримав від Януковича нагороду – Схеми

До 2014 року він працював начальником Головного слідчого управління МВС України і згодом потрапив під люстрацію
До 2014 року він працював начальником Головного слідчого управління МВС України і згодом потрапив під люстрацію
Фото: із відкритих джерел

Заступник голови Офісу президента Олег Татаров під час подій Революції Гідності отримав від президента-втікача Віктора Януковича звання "Заслужений юрист України".

Про це повідомляють журналісти програми "Схеми", передає RegioNews.

Відомо, що подання на присвоєння звання Татарову направив на той час міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко. Олег Татаров тоді працював заступником керівника Головного слідчого управління МВС.

Захарченко у своєму поданні вказував, що Татаров заслуговує на таке звання за "вагомий внесок у справу розбудови правової держави, боротьбу зі злочинністю, умілу організацію роботи підрозділів внутрішніх справ із забезпечення захисту прав і свобод громадян, правопорядку".

Звання "заслуженого юриста" Олег Татаров отримав указом Віктора Януковича від 22 січня 2014 року. Тоді він на брифінгах повідомляв про затримання учасників протесту, висував їм ультиматуми та звинувачення.

У серпні 2020 року президент України Володимир Зеленський призначив Татарова заступником голови Офісу президента, відповідальним за правоохоронний напрямок.

Нагадаємо, 18 грудня ЗМІ повідомили, що САП виписало підозру заступнику Єрмака Олегу Татарову. 22 грудня директор НАБУ Артем Ситник заявив, що НАБУ проситиме суд арештувати Татарова із правом на заставу.

Справу заступника голови Офісу президента Олега Татарова забрали з НАБУ і передали в СБУ. 24 грудня Вищий антикорупційний суд переніс засідання по обранню запобіжного заходу заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову. Рішення ухвалено у зв'язку з плутаниною після передачі справи Службі безпеки України.

Згодом НАБУ повідомило підозру в корупції заступнику Єрмака Олегу Татарову. 21 грудня заступник Єрмака Татаров прийшов до НАБУ за повісткою.

30 грудня прокурори відкликали клопотання про обрання запобіжного заходу Татарову. 15 січня ВАКС постановив, що справу заступника Єрмака Татарова має розслідувати НАБУ.

8 лютого повідомлялося, що НАБУ втретє вимагає від Венедіктової повернути справу Татарова. В НАБУ заявляють, що Офіс генпрокурора втручається у їхню діяльність.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
ЗСУ ліквідували ще 1150 російських окупантів і 40 артсистем
07 липня 2024, 10:20
Росіяни вдарили по Дніпропетровщині ракетами, дронами та РСЗВ: поранені 3 людини
07 липня 2024, 09:57
Вночі ППО збила всі "шахеди", якими Росія атакували Україну
07 липня 2024, 09:33
Російські війська обстріляли 8 населених пунктів Запорізької області: є руйнування
07 липня 2024, 09:05
На Чернігівщині знешкодили бойову частину ворожого "Шахеда", яка не здетонувала
06 липня 2024, 19:34
Росіяни вдарили по селу на Харківщині: чоловік загинув, його дружина поранена
06 липня 2024, 18:40
ДТП на Рівненщині: маршрутку рознесло вщент, 14 загиблих
06 липня 2024, 17:43
У Житомирі засудили колишнього тренера спортклубу, який розбещував дівчаток
06 липня 2024, 17:29
Окупанти обстріляли громаду на Дніпропетровщині: загинула жінка
06 липня 2024, 16:47
У Дніпрі завершили розбір завалів багатоповерхівки, по якій росіяни вдарили ракетою 28 червня
06 липня 2024, 16:22