UA | RU
18 лютого 2021, 10:15

На засіданні Ради сьогодні заслухають звіт Венедіктової про роботу генпрокуратури

Також повинні розглянути питання призначення судді КСУ
Також повинні розглянути питання призначення судді КСУ
Фото: з відкритих джерел

На сьогоднішньому засіданні Верховна Рада заслухає звіт генерального прокурора України Ірини Венедіктової про діяльність прокуратури та розгляне питання призначення Віктора Кичуна на посаду судді Конституційного суду.

Як передає RegioNews, про це йдеться в порядку денному, опублікованій на сайті ВР.

Серед інших завдань, винесених на сьогоднішнє засідання значиться створення тимчасової слідчої комісії про розслідування випадків і причин порушення прав дитинипід час здійснення децентралізації повноважень з питань охорони дитинства.

У другому читанні Верховна Рада може розглянути законопроєкт про посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян.

Також депутати мають намір розглянути у другому читанні законопроєкти №3526 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій", №2063 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення доступу захисника до особи, яка має право на захист", №3055 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства (Ланцаротської Конвенції)", №3901 "Про внесення змін до Закону України "Про автомобільні дороги", а також у повторному другому читанні законопроєкт "Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства (щодо заходів, спрямованих на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії)"

Серед іншого, у порядку денному заплановано розгляд у першому читанні законопроєктів №4643-д "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов’язкових платежів, обʼєктом оподаткування якими є транспортні засоби" та пов’язаного з ним 4644-д "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України" (щодо тимчасової легалізації авто на єврономерах на пільгових умовах), №4046 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств", №4364 "Про платіжні послуги", №4535 "Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост", №4225 "Про внесення змін до деяких законів України щодо Національного військового меморіального кладовища".

Крім того, нардепи мають намір визначитися щодо законопроєктів №№4535 та 4535-1 "Про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї". Попередньо планувалося, що законопроєкти будуть відправлені на повторне перше читання.

Раніше повідомлялося, що у Раді хочуть заслухати звіт Венедіктової щодо "справ Майдану".

04 жовтня 2024
Щоденні атаки "шахедів": нова тактика росіян чи економія ракет?
Протягом вересня росіяни щодоби запускали в бік України свої бойові дрони. Це своєрідний антирекорд для нашої країни, адже досі таких щоденних масштабних атак не було жодного місяця з початку повномас...
03 жовтня 2024
Як зміниться життя українців у жовтні: "листи щастя" від ТЦК, знижений тариф за світло та кешбек за вітчизняні товари
Жовтень принесе доволі багато змін у життя українців. Чому не слід забути подати документи на отримання субсидії для тих, хто її потребує, а також, хто може розраховувати на сплату за електроенергію м...
27 вересня 2024
Ринок вакансій в Україні: що потрібно вміти для зарплатні 20-30 тис. грн і де платять по 60 тис. грн
Днями Мінфін опублікував дані про розмір заробітних плат серед чиновників різноманітних державних відомств. Наприклад, середня зарплата працівників Нацкомісії з держрегулювання сфери енергетики і кому...
20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
Окупанти вдарили по Одесі балістикою: пошкоджений цивільний корабель
06 жовтня 2024, 11:40
Через російські обстріли загинув житель Херсонщини, 15 людей постраждали
06 жовтня 2024, 11:20
Сильна злива в Києві: затопило чотири райони міста
06 жовтня 2024, 10:55
Війська РФ вдарили по Дніпропетровщині ракетами: поранені двоє цивільних
06 жовтня 2024, 10:05
Росіяни обстріляли Запорізьку область з артилерії та РСЗВ: зруйновані житлові будинки
06 жовтня 2024, 09:45
Росія вивела в Чорне море носії "Калібрів", — ВМС
06 жовтня 2024, 09:15
На Буковині священник УПЦ МП заблокував дорогу співробітниками ТЦК: військові прокоментували
05 жовтня 2024, 18:25
У Києві чоловік задушив свою подругу та вкрав її автомобіль
05 жовтня 2024, 17:51
Стало відомо про ще один випадок страти росіянами полонених українських військових
05 жовтня 2024, 17:16
Керівницю МСЕК, у якої знайшли майже 6 млн доларів, затримали та оголосили їй підозру
05 жовтня 2024, 16:41