UA | RU
18 січня 2021, 21:21

В Кам’янці-Подільському група депутатів спробувала самостійно призначити секретаря міськради

Для цього намагалися провести позачергову сесію
Для цього намагалися провести позачергову сесію
Фото з відкритих джерел

Сьогодні частина депутатів від групи «Ми кам’янчани» спробувала самостійно провести четверту (позачергову) сесію, на якій мали розглянути лише одне питання –  обрання секретаря міської ради.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Vdalo.інфо.

Зібратись у сесійній залі депутатам не вдалось, оскільки вона була зачиненою. Тоді, разом з представниками громадських об’єднань, вони увійшли до кабінету міського голови Михайла Посітка.

Досягнути порозуміння не вдалось, на місце події викликали поліцію. Після цього депутати з групи "Ми кам’янчани" та міський голова провели, за традицією, дві паралельні пресконференції, на яких кожен висловив свою позицію.

Позачергову сесію депутати з груп "Ми кам’янчани" та "Слуга народу" намагалися скликати ще від 22 грудня, на що міський голова заперечував, що ще не завершена третя сесія.

В результаті 14 січня з’явилось оголошення про позачергове скликання сесії міської ради на 18 січня, яке підписали 15 депутатів.

Згідно Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (стаття 46), сесію скликає міський голова. У разі його немотивованої відмови або неможливості скликати сесію, це може зробити секретар або ж 1/3 депутатів міської ради.

Під час пресконференції міський голова Михайло Посітко назвав спробу скликати сесію у такий спосіб незаконною, оскільки для цього немає жодних підстав. Він підкреслив, що надав мотивовану відповідь депутатам на їхню пропозицію скликати позачергову сесію у 14-денний термін, як того вимагає Закон. Також міський голова зазначив, що вже призначив чергову четверту сесію на 9 лютого, де в тому числі буде розглянуте питання про обрання секретаря міської ради.

На думку ж голови фракції "ЄС" Василя Кобильника, відповідь міського голови на пропозицію депутатів була немотивованою, тому депутати цілком мали право провести сесію самостійно.

Те, що сьогодні депутати не змогли потрапити до сесійної зали, Кобильник назвав перешкоджанням роботі депутатів. Також він зазначив, що поліцію викликав Сергій Самсонюк, який претендує на посаду секретаря міської ради, після того як працівники міської ради відмовились відкрити сесійну залу на вимогу депутатів.

Нагадаємо, ще 16 грудня міський голова Кам’янця-Подільського відкликав свого кандидата на посаду секретаря міськради.

Тим часом 12 січня депутати Кам'янець-Подільської міськради прийняли "тарифне" звернення.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...