UA | RU
26 листопада 2020, 10:56

У Раді та уряді незадоволені деякими міністрами

Претензії є до міністрів освіти, охорони здоров'я, фінансів, економіки, інфраструктури та соцполітики
Претензії є до міністрів освіти, охорони здоров'я, фінансів, економіки, інфраструктури та соцполітики
Фото з відкритих джерел

У Верховній раді найбільше претензій до роботи міністрів освіти Сергія Шкарлета, охорони здоров'я Максима Степанов, фінансів Сергія Марченка, економіки Ігоря Петрашко, інфраструктури Владислава Криклія та соцполітики Марини Лазебної. При цьому позиції прем'єр-міністра Дениса Шмигаля в парламенті оцінюють як досить впевнені.

Про це повідомляє РБК-Украина, передає RegioNews.

Щодо претензій до Шкарлета, то в "Слуги народу" вважають, що він недостатньо активно лобіює інтереси міністерства, а також, що він активно просуває інтереси вищої школи в збиток іншим галузям освіти.

До Максима Степанова головна претензія з боку нардепів - погана організація боротьби з пандемією коронавірусу. Джерело в "Голосі" запевняє, що відставка Степанова - питання нібито вже вирішене, і може статися вже на наступному тижні. Але "Слуги народу" дають обережніші прогнози.

Думаю, що про можливість відставки Степанова вже будемо говорити після Нового року, - сказав співрозмовник в монобільшості.

Крім цього, виникають питання до роботи міністрів фінансів і економіки Сергія Марченка та Ігоря Петрашка. При цьому відзначають, що Марченка в розпал бюджетного процесу навряд чи будуть чіпати.

Також невідомо, чи виллється невдоволення щодо Петрашка в реальні дії з боку парламенту. Однак є ймовірність того, що Мінекономіки можуть розділити, створивши окреме Міністерство аграрної політики, яке може відійти представникам групи "Довіра".

Масове закриття санаторних шкіл-інтернатів стало приводом невдоволення роботою Марини Лазебної, на яку ополчилися мажоритарники.

Вона і її команда налаштувала проти себе депутатів. І депутати вже готові реєструвати постанову про її звільнення, - розповів один з депутатів.

Ще один міністр, роботою якого незадоволені - Владислав Криклій. Співрозмовники видання і в міністерстві, і у фракції напруження з Криклієм пояснюють тим, що міністр майже "не дослухається до рекомендацій" керівництва комітету. Плюс у нього нібито виник конфлікт з групою депутатів, близькою до Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ще у вересні Разумков сказав, до яких міністрів у Раді "є питання".

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
В полі на Вінниччині знайшли уламки ударного дрона, збитого силами ППО
05 липня 2024, 00:16
У Повітряних силах пояснили, чому Росія стала рідше обстрілювати Київ
04 липня 2024, 23:44
Росіяни погрожують депортацією українцям на окупованих територіях, які не отримали паспорт РФ
04 липня 2024, 22:24
Ракетний удар по Одещині — загинула людина, семеро поранених
04 липня 2024, 21:23
Внаслідок обстрілів Харківщини загинули дві жінки
04 липня 2024, 20:50
Після скандалу з ТЦК працівники одеської "швидкої" отримають бронювання від мобілізації
04 липня 2024, 20:21
Якою буде ситуація з відключеннями світла взимку — експерт навів три сценарії
04 липня 2024, 19:52
Дніпропетровська ОВА показала наслідки нових обстрілів: росіяни били дронами і артилерією
04 липня 2024, 19:14
Масштабна пожежа у Подільському районі Києва — стало відомо про постраждалого
04 липня 2024, 19:01
Мільйон доларів за посаду — правоохоронці викрили масштабну корупцію на митниці
04 липня 2024, 18:43