UA | RU
12 жовтня 2020, 17:53

ОПЗЖ і "Батьківщина" об'єдналися заради контролю над виборчкомами у Борщагівській ОТГ, - ЗМІ

"ОПЗЖ" і "Батьківщина" отримали більшість керівних посад у дільничних тервиборчкомах
"ОПЗЖ" і "Батьківщина" отримали більшість керівних посад у дільничних тервиборчкомах
Фото: "ОПЗЖ"

Після розподілу керівних посад в дільничних виборчих комісіях Борщагівської ОТГ є велика імовірність, що результати виборів у громаді можуть бути сфальсифіковані.

Про це йдеться у статті видання "ДС" "Борщагівська схема. Як ОПЗЖ і "Батьківщина" провели "захоплення" тервиборчкому на Київщині", передає RegioNews.

Видання нагадує, що 8 жовтня на засіданні Борщагівської ТВК провели жеребкування членів підвідомчих 17 дільничних виборчих комісій. Однак, за інформацією джерел видання, процедура була абсолютно фейковою і зірвалася після того, як на засідання особисто прибули один з нардепів і представник Центрвиборчкому. В результаті жеребкування пройшло більш-менш чесно.

Уже 9 жовтня Борщагівський тервиборчком "взяв реванш", вельми дивно розподіливши керівні посади в дільничних виборчкомах. В результаті з 51 керівного крісла провладна партія "Слуга народу" отримала одне місце, а самовисуванці залишилися зовсім без представництва. Зате 10 посад голів, заступників і секретарів виборчкомів відійшли "Батьківщині", а 11 — "Опозиційній платформі — За життя".

Як стверджують джерела видання, саме "Батьківщина" і ОПЗЖ сьогодні контролюють Борщагівський тервиборчком — нібито представників інших партій просто не сповіщають про прийняті рішення і взагалі всіляко ігнорують.

Очолює ТВК Руслан Залялов від "Батьківщини", його заступник — представниця партії "Солідарність жінок України" Наталія Ковгар, секретар комісії — Алла Терновська, що представляє ОПЗЖ. Причому ходять чутки, що нібито саме Терновська, яка переїхала на Київщину з Луганська в 2014-му, визначає позицію тервиборчкому, а Залялов і Ковгар просто дотримуються цієї позиції", - йдеться у публікації.

Видання зазначає, що після того, як місця членів комісій розподілили переважно між "Батьківщиною" та ОПЗЖ, в самому тервиборчкомі пояснили це "особистим баченням" Наталії Ковгар. Мовляв, керівництво ТВК визнало оптимальною саме таку конфігурацію.

Офіційний куратор Борщагівської ТВК — представник "Батьківщини" в Бучанській районній територіальній виборчій комісії Рустам Селімов. Правда, за інформацією джерел, він від кураторства фактично самоусунувся і на скарги з Борщагівки не реагує. Реальним же куратором називають заступника голови Бучанської РТВК Вікторію Карнаух, яка також представляє партію Тимошенко. Нібито саме Карнаух буває на більшості засідань Борщагівського тервиборчкому і дає "цінні поради" особисто Терновській. Таким чином, вимальовується вертикаль Карнаух — Терновська — Залялов/Ковгар, саме ці люди, за словами джерел, приймають ключові рішення щодо організації виборчого процесу в Борщагівській ОТГ", - йдеться у статті.

Автор статті також припускає, хто може бути зацікавлений у фальсифікації виборів у Борщагівській ОТГ.

Серед тих, хто може бути зацікавлений в такому розвитку подій, місцеві жителі називають кандидата від "Батьківщини" на виборах голови громади Дмитра Гусятинського. Він останнім часом розгорнув активну рекламну кампанію, проте на рейтингу Гусятинського це не відбилося — за даними соцопитувань, за нього готові проголосувати 2,4% виборців. Утім, як кажуть, головне не як голосують, а як рахують. Злі язики стверджують, що Гусятинський — той ще маніпулятор", - пише видання.

Нагадаємо, як свідчать результати соціологічних опитувань, кандидат у голови Борщагівської ОТГ від "Слуги народу" Роман Гах лідирує у передвиборчому рейтингу у громаді.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...