UA | RU
19 серпня 2020, 08:46

Радник Єрмака заперечує причетність голови ОП до провалу операції з вербуванням "вагнеровців"

Захоплення "вагнеровців" могло спровокувати конфлікт з ЄС, вважає Подоляк
Захоплення "вагнеровців" могло спровокувати конфлікт з ЄС, вважає Подоляк
Фото: facebook.com/mpodolyak2

На думку радника глави Офісу президента Михайла Подоляка вся історія з затриманням найманців ПВК "Вагнер", заарештованих у Білорусі, є "блискучою медійною операцією".

Як передає RegioNews, про це Подоляк написав у Facebook

За словами радника глави Офісу президента, ця операція не могла зірватися просто через те, що в кабінеті президента, хтось чув про неї. Так, логістика і перевалка на війну є жорсткою процедурою і випадкового вербувальника в ній не буде. Крім того, новий голова ГУР Буданов заявляє про відсутність у відомстві яких-небудь документів на подібні операції, пише він.

"Історія дуже запойна. Тому що всерйоз пропонує нам повірити в те, що професіоналів на контракті, мають за плечима кілька воєн і діють строго по регламентованому кураторами протоколу, невідомий вербувальник (з України) розумно і безпроблемно провів за перевалкам до Білорусі. Де їх і затримали голосно білоруські спецслужби. І замість звичного тихого розгляду з російським ГРУ, влаштували грандіозну PR-виставу", — зазначив Подоляк.

За його словами, вербуванням повинні займатися співробітники розвідки, а не контррозвідки. При цьому викрадення трьох десятків професіоналів на борту турецького літака нібито повинно було проводитися таємно від спецслужб Росії та Білорусі.

Також захоплення "вагнеровців" спровокував би конфлікт з Євросоюзом, Росією, Білоруссю та Туреччиною, пише він. І це могло стати для Кремля приводом відмовитися від перемир'я на Донбасі.

На думку Подоляка, в Україні тільки деякі інформаційні ресурси, які так чи інакше орієнтувалися на "сливи" Бурби".

"По суті, цілком можна говорити про те, що на території України чужу медіа-провокацію догравав ображений чоловік з інформаційними можливостями... Очевидно, що все це медійне "зло" придумане росіянами і мета була посварити нас з усіма. Упор зроблений виключно на медійну компоненту і на лошкову самосвідомість частини нашого суспільства). Нам іноді так хочеться образити когось із нинішніх топів, що плювати на логіку", — написав Подоляк зазначивши, що підсумком цієї спецоперації могли стати масштабні вуличні протести.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що український журналіст Юрій Бутусов звинуватив главу Офісу президента Андрія Єрмака в державній зраді через зрив таємної операції українських спецслужб.

Згодом, партія "Голос" зажадала проведення розслідування можливої державної зради в Офісі Президента.

27 вересня 2024
Ринок вакансій в Україні: що потрібно вміти для зарплатні 20-30 тис. грн і де платять по 60 тис. грн
Днями Мінфін опублікував дані про розмір заробітних плат серед чиновників різноманітних державних відомств. Наприклад, середня зарплата працівників Нацкомісії з держрегулювання сфери енергетики і кому...
20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
У Кривому Розі 30 вересня оголосили Днем жалоби
28 вересня 2024, 15:50
Прикордонники показали, як уразили російський склад БК на Харківщині
28 вересня 2024, 15:30
9 жертв і 12 постраждалих: у Сумах завершили пошукові роботи після удару по лікарні
28 вересня 2024, 14:58
На Львівщині директора реабілітаційного центру підозрюють у знущанні над дітьми
28 вересня 2024, 14:20
На Херсонщині внаслідок російських атак загинула людина, понад 20 цивільних поранені
28 вересня 2024, 14:00
На Рівненщині вантажівка з газом врізалась у блокпост: загинув поліцейський
28 вересня 2024, 13:30
Росіяни вбили одного та поранили 14 жителів Донеччини
28 вересня 2024, 13:11
Удар по управлінню поліції в Кривому Розі: з-під завалів дістали тіло чоловіка
28 вересня 2024, 12:40
Мешканців Житомирщини та Полтавщини попередили про вибухи
28 вересня 2024, 12:12
Обстріл лікарні в Сумах: 8 людей загинули, евакуювали 113 пацієнтів
28 вересня 2024, 11:59