UA | RU
30 червня 2020, 17:43

Венедіктова записала відео, де пояснила підозри у справі Порошенка

Черговий суд із обрання запобіжного заходу для Петра Порошенка відбудеться 1 липня
Черговий суд із обрання запобіжного заходу для Петра Порошенка відбудеться 1 липня
Фото: скріншот відео

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова записала відеоролик, у якому спробувала роз’яснити процедуру повідомлення про підозру народному депутатові України Петру Порошенку.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, передає RegioNews.

Венедіктова запевняє, що підозру п’ятому президенту України Петру Порошенку було складено та повідомлено згідно із чинним законодавством.

10 червня було повідомлено про підозру у спосіб, передбачений КПК України та уповноваженим на це прокурором. Вчора, вкотре інформаційний простір сколихнули чергові заяви з цього приводу. Щоб уникнути будь-яких маніпуляцій, пояснюю ті аспекти, які жваво обговорюються у суспільстві", - сказала Венедіктова.

За її словами, у травні 2019 року було внесено відомості до ЄРДР, за номером з останніми цифрами 753, про кримінальне правопорушення щодо призначення членів Вищої ради правосуддя, а у листопаді 2019 року до ЄРДР внесено відомості, за номером з останніми цифрами 1732 - щодо незаконного призначення першого заступника Служби зовнішньої розвідки.

3 березня 2020 року кримінальні провадження 753 (щодо призначення членів ВРП) та 1732 (щодо призначення першого заступника СЗР) було об’єднано в одне провадження, якому ЄРДРом автоматично присвоєно первинний номер з останніми цифрами 753.

В ході розслідування епізод стосовно Вищої ради правосуддя слідчим було закрито, а номер залишився незмінним - 753.

Вона також прокоментувала запланований на 30 червня допит Порошенка. Венедіктова запевняє, що він не відбувся, бо сторона захисту клопотала про його перенесення на 1 липня.

Нагадаємо, 18 червня Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила про закриття трьох кримінальних справ проти Порошенка через відсутність складу злочину.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...