UA | RU
26 травня 2020, 14:53

Справа Шеремета: суму застави для Яни Дугарь зібрали за три години

Понад 500 людей взяли участь у зборі коштів
Понад 500 людей взяли участь у зборі коштів
Фото: Facebook

Суму застави у 168 160 гривень для волонтерки та військової медсестри Яни Дугарь, яку звинувачують у вбивстві журналіста Павла Шеремета, було зібрано за три години.

Про це у Facebook повідомив адвокат Дугарь Віталій Коломієць, передає RegioNews.

За його словами, станом на 26 травня вдалося зібрати всю суму, необхідну для внесення застави.

Друзі, неймовірно, але за три години сума зібрана із надлишком. Просимо зупинити платежі (видаляємо реквізити). Надлишок буде спрямовано на роботу в судовому слідстві і за узгодження з основними фундаторами для правової допомоги іншим добровольцям", - повідомив він.

25 травня Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід для Дугарь із нічного домашнього арешту на заставу в 168 тисяч гривень, про це клопотали прокурори.

Її також зобов'язали носити електронний браслет та перебувати в районі розміщення військової частини, у якій вона проходить військову службу.

У свою чергу Дугарь заявила, що не має можливості самостійно виплатити цю заставу, тому сторона захисту організувала збір коштів.

Нагадаємо, Печерський районний суд міста Києва залишив підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненко і Юлію Кузьменко під вартою до 23 липня.

25 травня під офісом Зеленського відбулася акція на підтримку підозрюваних у справі Шеремета. Активісти вимагали звільнити обвинувачених і заявляли, що справу затягують.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...