UA | RU
22 травня 2020, 18:23

У справі Шеремета завершили досудове розслідування - адвокат

Раніше слідство змінило підозру головним фігурантам
Раніше слідство змінило підозру головним фігурантам

Поліція завершила досудове розслідування у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, у якому підозрюють музиканта Андрія Антоненко, лікарку Юлію Кузьменко та військову медсестру Яну Дугарь.

Про це пише видання "Українська правда" із посиланням на слова адвоката Юлії Кузьменко Тараса Безпалого, передає RegioNews.

За його словами, матеріали відносно підозрюваних виділили в нове провадження і заявили про завершення досудового розслідування.

Зараз повідомляють про завершення досудового розслідування. Сьогодні винесли постанову, матеріали відносно Кузьменко, Антоненко, Дугарь виділили в нове провадження і зразу оголосили про завершення досудового розслідування", - сказав він.

Безпалий також повідомив, що йому мають вручити відповідні документи. Інформацію підтвердив також адвокат Яни Дугарь Микола Ореховський.

Так, завершили розслідування... Слідство закінчилось стосовно Яни Дугарь, Кузьменко Юлії та Андрія Антоненка", - сказав захисник.

22 травня мало відбутись судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Кузьменко, однак його перенесли на 27 травня через неявку прокурорів.

ДОВІДКА: один з керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.
12 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що затримали 3 підозрюваних у вбивстві: лікаря і волонтера Юлію Кузьменко ( "Лисицю"), музиканта Андрія Антоненко (Riffmaster), військову медсестру Яну Дугаров.

За версією слідства, Дугаров фотографувала камери напередодні вбивства, Кузьменко закладала вибухівку під авто разом з Антоненко, який також фігурує як організатор.

Суд заарештував Кузьменко та Антоненко. Дугаров відправили спочатку під цілодобовий, а потім під нічний домашній арешт.

Поліція називала мотивом вбивства дестабілізацію ситуації в Україні, однак офіційно в матеріалах справи зазначено, що фігуранти захопилися "ультранаціоналістичними ідеями, культивуючи величність арійської раси", намагалися вбивством привернути увагу до своїх поглядів.

Прессекретар МВС в особистому листуванні, опублікованій в мережі, натякнув, що до вбивства Шеремета може бути причетне СБУ.

Всі затримані заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненко стверджує, що він вище вбивці. Адвокати Дугаров наполягають, що у неї є алібі, підтверджене документами і свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ'єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

За словами захисту, в момент вбивства Шеремета Дугаров не була знайома з іншими підозрюваними, а Кузьменко та Антоненко в той час спілкувалися всього кілька разів.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва на засіданні 1 квітня продовжив арешт одній з підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, дитячому кардіохірурга Юлії Кузьменко до 30 травня теперішнього року.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
На Полтавщині вантажівка злетіла з дороги в річку, водій загинув
04 липня 2024, 17:20
П'яний чоловік на Київщині побив охоронця ферми та викрав вантажівку з зерном
04 липня 2024, 17:12
Росіяни скинули КАБ на село під Харковом: є жертва та постраждалий
04 липня 2024, 17:00
В Одесі прогримів вибух: росіяни вдарили балістикою
04 липня 2024, 16:46
У Києві спалахнула масштабна пожежа — подробиці
04 липня 2024, 16:40
У курортному селищі Ворохта у Карпатах люди перекрили дорогу і заблокували роботу ТЦК
04 липня 2024, 16:29
На Херсонщині росіяни атакували дроном жителя Антонівки: пораненого ушпиталили
04 липня 2024, 16:15
У Силах оборони повідомили про спробу прориву російської ДРГ на Харківщині
04 липня 2024, 16:11
На шахті у Кіровоградській області загинув гірник
04 липня 2024, 15:41
В Івано-Франківську пасажир маршрутки побив на блокпості працівника ТЦК
04 липня 2024, 15:33