UA | RU
21 травня 2020, 20:52

Справу "плівок Єрмака" вимагають повернути в НАБУ

Ще одна вимога - повернути попередню кваліфікацію справи
Ще одна вимога - повернути попередню кваліфікацію справи
Фото: скріншот відео

Адвокати народного депутата Гео Лероса із юридичної компанії "Міллер" вимагають від Офісу генерального прокурора повернути справу так званих "плівок Єрмака" із СБУ до Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомляється у Facebook юридичної компанії, передає RegioNews.

Вони нагадують, кримінальне провадження, яке було відкрите 30 березня, САП перекваліфікувала із статті про зловживання впливом на замах на шахрайство і передала до Нацполіції.

Адвокатами нашої компанії направлено скаргу до Офісу Генерального прокурора з вимогою повернути попередню правову кваліфікацію справи "Плівок Єрмака” та повернути справу до НАБУ", - йдеться в повідомленні.

Серед причин такої вимоги адвокати зазначають, що за 18 днів, які пройшли з дня відкриття провадження НАБУ до її перекваліфікації неможливо було визначити, що йдеться саме про шахрайство, а не корупцію.

Також вони наголошують, що із відеозаписів та публічно доступних матеріалів випливає, що голові Офісу президента Андрію Єрмаку було відомо про діяльність його брата щодо "підбору персоналу” і що він нібито навіть отримав частину грошей від "кандидатів”.

То чи могли детективи НАБУ за 18 днів переконатись, що Андрій Єрмак не знав та не отримував грошей, щоб були наявні підстави для перекваліфікації? - звісно що ні", - стверджують в юридичній компанії.

Вони наголошують, що в завдання кримінального судочинства входить притягнення особи до відповідальності саме за той злочин, який вона вчинила, а не за якийсь інший.

Нагадаємо, 20 травня під час закритої пресконференції в Маріїнському парку президент України Володимир Зеленський заявив, що у справі так званих "плівок Єрмака" немає складу злочину.

20 травня під стінами обласних державних адміністрацій в різних регіонах представники партії "Національний Корпус” провели пікети та акції протесту з вимогою звільнення з посади керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

29 березня нардеп від партії "Слуга народу" Гео Лерос оприлюднив відео, на яких нібито брат глави ОП Денис Єрмак обговорює продаж посад в органах влади. Пізніше Лерос відправив у НАБУ звернення проти Єрмака.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
В полі на Вінниччині знайшли уламки ударного дрона, збитого силами ППО
05 липня 2024, 00:16
У Повітряних силах пояснили, чому Росія стала рідше обстрілювати Київ
04 липня 2024, 23:44
Росіяни погрожують депортацією українцям на окупованих територіях, які не отримали паспорт РФ
04 липня 2024, 22:24
Ракетний удар по Одещині — загинула людина, семеро поранених
04 липня 2024, 21:23
Внаслідок обстрілів Харківщини загинули дві жінки
04 липня 2024, 20:50
Після скандалу з ТЦК працівники одеської "швидкої" отримають бронювання від мобілізації
04 липня 2024, 20:21
Якою буде ситуація з відключеннями світла взимку — експерт навів три сценарії
04 липня 2024, 19:52
Дніпропетровська ОВА показала наслідки нових обстрілів: росіяни били дронами і артилерією
04 липня 2024, 19:14
Масштабна пожежа у Подільському районі Києва — стало відомо про постраждалого
04 липня 2024, 19:01
Мільйон доларів за посаду — правоохоронці викрили масштабну корупцію на митниці
04 липня 2024, 18:43