UA | RU
19 травня 2020, 12:23

Степанова хочуть відправити у відставку: "Голос" звинувачує міністра у брехні

Міністру закидають надання невірних відомостей про забезпечення медиків захисними костюмами
Міністру закидають надання невірних відомостей про забезпечення медиків захисними костюмами
Facebook/Голос

Фракція "Голос" буде збирати голоси на відставку Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я України.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на виступ депутата від фракції "Голос" Олександри Устинової під час засідання у Верховній Раді.

За словами нардепа, міністр охорони здоров'я "у черговий раз збрехав": МОЗ спочатку купив костюми для медиків втричі дорожче – по 488 грн, а тепер "ще і не привозять ті костюми".

Ви все почули, що до нас приїхали костюми – і їх будуть розвозити по Україні, по медикам. Я вчора була на митниці, не приїхали костюми. Замість 72 тисяч костюмів приїхало 29. Нам просто брешуть в обличчя в той час, як в Україні кожен день сто медичних працівників інфікуються "ковідом", - заявила Устинова.

На думку депутата від "Голосу", цим МОЗ здійснює "масове вбивство" медиків. Устинова заявила, що міністр Максим Степанов "краде і вбиває".

Ми всі зараз повинні піднімати питання заміщення міністра охорони здоров'я. Сьогодні фракція "Голос" почне збирати підписи за те, щоб цей чоловік пішов з посади. Я закликаю підписатися під цією постановою. Якщо ви не підпишіться під ним, ви станете співучасниками цього злочину", - заявила нардеп.

Нагадаємо, напередодні в Харкові пройшли страйки медиків - вони вимагали забезпечення засобами захисту і виплати надбавок за виїзди до пацієнтів з підозрою на коронавірус.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...