UA | RU
03 березня 2020, 12:26

Українським міністрам допомагатимуть спеціалісти зі цифрофізації - Кабмін

Кабінет міністрів України видав постанову, згідно з якою в міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади запроваджується посада заступника керівника з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації (CDTO)
Кабінет міністрів України видав постанову, згідно з якою в міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади запроваджується посада заступника керівника з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації (CDTO)
Фото: mkms.gov.ua

Про це повідомляє RegioNews з посилянням на Telegram-канал міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Як зазначив міністр, CDTO — це Chief Digital Transformation Officer, тобто керівник цифрової трансформації.

"Минулого літа ми активно працювали над баченням цифрової трансформації України. Одним з головних бар'єрів, після кристалізації цілей, був такий: у нас немає ефективної організаційної структури на рівні країни. І сьогодні ми створили міністерство, отримали статус віце-прем'єра для координації проєктів всередині інших міністерств, створили комітет у Верховній Раді... і врешті-решт сьогодні прийняли постанову на Кабміні з CDTO", – повідомив Федоров.

За його словами, це буде профільний заступник, і така посада появиться в кожному міністерстві, обласній адміністрації, держкомпанії, агенції, та інших центральних органів виконавчої влади.

Він уточнив, що у Херсонській ОДА і Харківській мерії в якості пілотних рішень вже є перші CDTO, і це новий рівень менеджменту реалізації державної політики.

"Гадаю, ми одні з перших у світі, хто почав реалізовувати такий підхід. Це нова професія, нові можливості. Про деталі напрямку CDTO будемо багато розповідати і ділитися потребами. Вже готуємо систему підбору менеджерів, навчання, адаптації, систему KPI", – уточнив Федоров.

Пізніше народний депутат Олексій Гончаренко також оприлюднив фото відповідної постанови.

Нагадаємо, Володимир Зеленський збирає нардепів на позачергове засідання Верховної Ради 4 березня. Передбачається, що будуть розглянуті декілька проектів законів та питання щодо Кабінету міністрів.

ЗМІ писали, що Денис Шмигаль може очолити новий уряд.

Пізніше повідомлялося, що на позачерговому засідання парламенту 4 березня, крім можливої заміни прем’єр-міністра, Рада може здійснити 4 ротації в уряді.

Голосування по відставці генерального прокурора України на позачерговій сесії Верховної Ради 4 березня може і відбутися, але навряд чи буде успішним.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...