UA | RU
13 серпня 2020, 19:33

Сергій Стерненко отримав обвинувальний акт у справі про вбивство

Справу відправлять до Приморського райсуду Одеси
Справу відправлять до Приморського райсуду Одеси
Фото: Сергій Стерненко Telegram

У четвер, 13 серпня, активіст Сергій Стерненко отримав в СБУ обвинувальний акт у справі щодо вбивства Івана Кузнєцова у травні 2018 року.

Про це Стерненко повідомив у Telegram, пише RegioNews.

​Приходили із адвокатом Ореховським забирати мій обвинувальний акт по сфабрикованій справі. По тій самій справі, в якій мене звинувачують у тому, що я захистив своє життя. На відміну від всіляких суддів вовків як не ховаюсь, не боюсь, прийшов сам і буду процесуально битись. Під СБУ для нас нагнали 2 автозака, автобус поліції, пріус патрульних та ще купу людей в цивільному", – зазначив активіст.

Також Стерненко повідомив, що далі справу повинні відправити у Приморський райсуд Одеси для розгляду по суті. Однак, активіст має намір звернутися до Верховного суду з вимогою змінити підсудність на один з судів Києва.

Нагадаємо, 11 червня одеському активісту Сергію Стерненку СБУ повідомила про підозру за статтями "умисне вбивство" та "незаконне носіння холодної зброї".

12 червня біля приміщення Шевченківського районного суду Києва, який має обрати запобіжний захід для одеського активіста Сергія Стерненка, відбулися сутички з поліцією.

16 червня активіста відправили під домашній арешт

Раніше Вищий антикорупційний суд за скаргою громадського діяча та активіста Сергія Стерненко зобов'язав НАБУ розслідувати подання неправдивих відомостей в декларації генеральною прокуроркою Іриною Венедіктовою.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...