UA | RU
16 липня 2020, 12:16

У Миколаєві підпалили автомобіль місцевого керівника "Нацкорпусу"

Потерпілий пообіцяв знайти паліїв без поліції
Потерпілий пообіцяв знайти паліїв без поліції
Фото: Нацполіція

У ніч на четвер, 16 липня, у Миколаєві спалили автомобіль Volvo S60, що належить голові місцевої організації партії "Національний корпус" Денису Янтарю.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на ДСНС.

Прибуши на місце рятувальники оперативно ліквідували загоряння, однак автомобіль виявився практично знищеним.

Постраждалий прокоментував подію на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні, поки що невідомі дегенерати в 3:30 підпалили мою машину, яка стояла біля дому. В принципі, машина це просто груда металу та засіб пересування, такі втрати - буденність людини з активною життєвою позицією, і я адекватно ставлюсь до таких речей. А от моменти переживання моїх рідних, у зв'язку з цими обставинами, це буде дорого коштувати цим виродкам", - повідомив потерпілий.

Денис Янтарь зазначає, що у нього всього два припущення, хто міг влаштувати підпал: це або політичні опоненти або криміналітет.

По лінії поліції слабо вірю в успіх, пошукаємо трошки по - іншому", - резюмував Янтарь.

Крім того, поліція Миколаївської області відкрила кримінальне провадження за даним фактом.

На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці вилучили фрагменти горіння автомобіля Volvo, щоб встановити причину пожежі, вони будуть направлені на експертизу.

Слідчі кваліфікували подію за ч. 2 ст. 194 КК України "Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху або іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки", санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Зараз поліцейські проводять розслідування, в ході якого будуть встановлювати всі обставини події і причини пожежі, а також осіб, причетних до скоєння вказаного кримінального злочину.

Раніше повідомлялося, що в Харкові між прихильниками двох партій - Нацкорпусу і партії Шарія - відбулися зіткнення, в результаті чого постраждали дві людини.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...