UA | RU
18 лютого 2024, 12:42

Чоловік порізав собі вени під час ВЛК на Львівщині, — нардеп

фото: Житомирський обласний ТЦК

На ВЛК чоловік порізав собі вени. Це сталося на Львівщині. Науковець зі столиці був знятий з військового обліку, проте в ТЦК на Закарпатті йому видали новий військовий квиток і визнали придатним до служби. Перед цим його викрали серед ночі прямо з готелю, ніби то за спробу незаконно перетнути кордон

Про цей випадок написав на своїй Facebook-сторінці народний депутат від "Слуги народу” Георгій Мазурашу, передає RegioNews.

За його словами, ця історія розпочалася 31 січня, коли громадянина, який багато років працював у столичній науковій установі, прикордонники забрали з готельного номера, де він зупинився.

"Відвезли в Солотвино. Там склали протокол [про спробу незаконного перетину кордону]. Сказали: підпиши і поїдеш (поширена практика обманом добиватися підпису, або дій). Наївний науковець підписав. Думав, ну, доведеться через суд добиватися скасування брєдового протоколу. Але… Не відпустили. Помістили в камеру...Потім завезли в ТЦК”, - йдеться в дописі нардепа.

Після цього, як повідомляє Георгій Мазурашу, у затриманого почалися поневіряння — у військкоматі у нього забрали телефон і військовий квиток, де була відмітка, що він знятий з обліку в столичному районному ТЦК. Натомість йому видали новий військовий квиток, оформили "придатність” і відвезли у військову частину під Львовом.

За словами нардепа, львівські військові відмовилися від "бійця”, а коли він отримав телефон, то викликав поліцію, повідомивши про те, що відбулося. Але оскільки у чоловіка претензій до цієї військової частини не було, поліцейські ніяк не відреагували.

"Звідти завезли в Рівненську область. Там продовжили приниження, моральний тиск. Але теж не прийняли, бо бачили, що не для військової служби чоловік. З Рівненщини повезли знову в ТЦК на Закарпаття. Там знову помістили в підвал. Звідти повторно завезли на Львівщину. Де оформили у військову частину”, - описав ситуацію Георгій Мазурашу.

За словами нардепа, чоловік знову викликав поліцію і написав заяву, але "поліцейські щось там похіхікали із знайомими військовими і поїхали”.

Георгій Мазурашу повідомив, що коли "новобранця” привезли на ВЛК, він через те, що лікарі ігнорували його проблеми зі здоров’ям, "на емоціях” почав кидатися на них з ножиком та порізав собі вени.

"Але цю людину наша "совкова” неадекватна система все одно хоче загнати на фронт. Навіщо?!..” - написав депутат.

Нагадаємо, раніше в Ужгороді співробітники ТЦК та СП силою забрали водія автобуса, який привіз дитячу збірну з Вінниці на спортивні змагання із тхеквондо. Водій автобуса заночував у хостелі, куди приблизно о 1:30 ночі увірвалися співробітники ТЦК із поліцейськими і силоміць забрали його разом з іншими чоловіками до військкомату.

17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
У Черкасах сталася пожежа на підприємстві: є постраждалий
20 травня 2024, 15:39
Воїни Нацгвардії показали, як "дістали" дроном замасковану бронетехніку ворога на Харківщині
20 травня 2024, 15:28
Мешканець Сумщини, який за знущався над власною матір'ю, проведе рік за ґратами
20 травня 2024, 15:10
На Вінниччині дві людини впали у 8-метровий колодязь: врятували лише одного
20 травня 2024, 14:59
Мобілізація в Україні: повістки чоловікам розсилатимуть поштою
20 травня 2024, 14:46
Мешканець Житомирщини згорів у своєму будинку, його брат отримав опіки
20 травня 2024, 14:38
Російська армія атакувала Кіровоградщину: що відомо
20 травня 2024, 14:23
Як зміна погоди вплине на ситуацію з відключеннями світла — пояснення Укренерго
20 травня 2024, 14:18
Росіяни обстріляли Степногірськ на Запоріжжі: загинув чоловік
20 травня 2024, 13:58
На Львівщині через уламки збитого "Шахеда" палав ліс
20 травня 2024, 13:52