UA | RU
30 травня 2023, 16:14

На Львівщині засудили жінку, яка довела до реанімації свого 5-місячного сина

Фото: Pexels

На Львівщині оголосили вирок матері за статтею 166 "Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною". Її маленький син потрапив до реанімації з критично низькою вагою

Про це повідомляє zaxid.net із посиланням на вирок Жовківського районного суду, передає RegioNews.

За матеріалами слідства, жінка зловживала алкоголем, не доглядала за дитиною, через що її син у майже п’ять місяців потрапив до реанімації з критично низькою вагою, його фізичний розвиток не відповідав віку.

"Орисі Флис призначили два роки в'язниці, однак звільнили від покарання з іспитовим терміном", – йдеться у матеріалі.

Жителька села Сопошин Орися Флис 12 серпня 2022 року народила хлопчика, який потребував спеціального догляду, бо у нього діагностували низку захворювань: неонатальний сепсис, некротизувальний ентероколіт, вроджену пневмонію, інвазивний кандидоз, вроджену ваду серця, тяжкий дефіцит маси тіла, кахексію.

Мати хлопчика від його народження і до січня 2023 року зловживала алкоголем та не доглядала за дитиною, зокрема, не годувала його спеціальною калорійною сумішшю, у дитини не було належних умов проживання, а також відповідного медичного супроводу.

Як наслідок, 2 січня 2023 року хлопчик у віці 4 місяців і 20 днів потрапив до лікарні з критично низькою масою тіла – 2700 грамів.

Лікарі кажуть, що привезли до медзакладу дитинку, стан якої був критичний.

"Дитина була брудна, холодна, з вираженою мацерацією на тілі (процес набухання епідермісу за тривалого контакту з рідиною). Згідно з висновком судово-медичної експертизи, "фізичний розвиток немовляти не відповідає віку. Кахексія, з приводу якої дитина госпіталізована до відділення реанімації, – це клінічний синдром, що супроводжується великою втратою маси тіла і пов’язаний із відсутністю належного догляду та адекватного вигодовування з боку матері", – зазначили фахівці.

Орися Флис у суді визнала свою провину та розповіла, що під час вагітності не була на обліку, оскільки не знала про свою вагітність до дня пологів. У серпні 2022 року у неї болів живіт, вона викликала "швидку" і 12 серпня народила хлопчика (на 33-34 тижні). Стверджує, що після виписування з лікарні стала на облік до педіатра та хірурга.

Жінка не розуміє, чому у неї забрали сина, та заявляє, що годувала його кожні три години, однак не заперечує, що часто вживала алкоголь. В суді жінка заявила, що проходить курс лікування та вже не вживає алкоголю.

Суддя Руслан Зеліско визнав Орисю Флис винною у злісному невиконанні обов’язків по догляду за дитиною та призначив їй два роки ув'язнення, але звільнив від відбування покарання із дворічним іспитовим терміном. На вирок ще може бути подана апеляція.

Нагадаємо, раніше у Львові чоловік, який зґвалтував 11-річного хлопчика, отримав 13 років в'язниці.

27 вересня 2024
Ринок вакансій в Україні: що потрібно вміти для зарплатні 20-30 тис. грн і де платять по 60 тис. грн
Днями Мінфін опублікував дані про розмір заробітних плат серед чиновників різноманітних державних відомств. Наприклад, середня зарплата працівників Нацкомісії з держрегулювання сфери енергетики і кому...
20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
Росіяни атакували дронами залізничний вокзал на Сумщині: поранені працівники
29 вересня 2024, 18:22
Сили оборони уразили російський військовий арсенал "Котлубань" з іранськими ракетами
29 вересня 2024, 17:35
За тиждень у Харкові народилося понад 50 малюків
29 вересня 2024, 16:55
Найближчим часом Буданов може залишити посаду очільника ГУР, – ЗМІ
29 вересня 2024, 16:18
Залізничники відновили рух поїздів на головній станції Запоріжжя
29 вересня 2024, 15:44
Росіяни атакували Донеччину авіабомбами і ракетами: є жертви та поранені
29 вересня 2024, 15:11
Удар по Запоріжжю: кількість потерпілих зросла до 16, серед них – діти
29 вересня 2024, 14:45
На Дніпропетровщині ППО знищила ворожий розвідувальний дрон
29 вересня 2024, 14:25
Високопосадовця "Енергоатома" спіймали на хабарі: він може вийти на волю за 1 млн гривень
29 вересня 2024, 14:00
У Запоріжжі 14 людей отримали поранення внаслідок ворожого обстрілу, – ОВА
29 вересня 2024, 13:30