UA | RU
11 квітня 2021, 18:57

Пробне ЗНО: явка понад 90%

В Центрі оцінювання якості освіти констатували, що тестування пройшло успішно
В Центрі оцінювання якості освіти констатували, що тестування пройшло успішно
Фото з відкритих джерел

В Україні 10 квітня явка на пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) становила понад 90%.

Про це в ефірі програми "Сьогодні День" на телеканалі "Україна 24" розповіла заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Тетяна Вакуленко, передає RegioNews.

У суботу, 10 квітня, в більшості областей України пройшло пробне Зовнішнє незалежне оцінювання 2021.

У всіх учасників тестування перевіряли температуру на вході. Абітурієнти, які побажали пройти пробне ЗНО, повинні були бути весь час в масках і дотримуватися дистанції. Маски просили приспустити тільки для того, щоб звірити обличчя з фото в документі.

Через пандемію коронавірусу вперше пробне ЗНО з усіх предметів пройшло в один день. Абітурієнти могли вибрати тільки один предмет, в якому хотіли б випробувати свої сили. Найбільше бажаючих записалося на українську мову, математику та англійську.

Перше пробне незалежне зовнішнє тестування проходить успішно, у нас інформація з регіонів про те, що на сьогодні явка становила понад 90% майже з усіх навчальних предметів, що підтверджує те, що учасники проголосували за успішне і безпечне пробне ЗНО. І те, що вони прийшли на пункти тестування, показує, що вони нам довіряють, - сказала чиновниця.

Заступниця директора УЦОЯО також прокоментувала перенесення пробного ЗНО в Києві, Миколаївській та Чернігівській областях на 24 квітня.

Ми сподіваємося на те, що зможемо провести пробне ЗНО в усіх регіонах, насамперед тому, що дбаємо про наших учасників, для них пробне ЗНО дуже важливе. Сподіваємося, що Київщина, Миколаївщина, Чернігівщина приєднаються до нас. Водночас, ми їм запропонуємо зошити по ЗНО в кабінетах, якщо форс-мажорні обставини завадять нам провести пробне, то учасники зможуть працювати вдома, - сказала вона.

Пробне ЗНО пройшло практично у всіх регіонах України. У ньому взяли участь понад 120 тисяч осіб. Для учнів з Києва, Чернігівської та Миколаївської областей, в зв’язку з обмеженнями червоної зони, тестування перенесли на 24 квітня.

Основна сесія ЗНО 2021 повинна початися 21 травня.

Як повідомлялося, учора в Україні стартувало пробне ЗНО для учнів випускних класів. Результати пробного ЗНО-2021 розмістять в особистих кабінетах учасників до 30 квітня.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...