UA | RU
15 березня 2021, 18:57

У лікарні на Хмельниччині критична ситуація з постачанням кисню

Лікарі Славутської міськлікарні звернулися до влади
Лікарі Славутської міськлікарні звернулися до влади
Фото з відкритих джерел

У Славутській міській лікарні  – медзакладі, який визначено на рівні області та МОЗ для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, є проблеми із постачанням кисню.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на пресслужбу Славутського МВК.

Проблема із централізованим постачанням кисню набирає критичного характеру, адже чим далі, тим більше хворих на коронавірус потребують кисневої терапії. Так, станом на ранок 15 березня у лікувальному закладі перебуває 34 пацієнти, яким необхідна киснева підтримка, з них 3 людини під’єднані до апаратів штучної вентиляції легень. Всі інші хворі знаходяться на кисневих масках та кисневих концентраторах.

Загалом у відділеннях лікарні на стаціонарному лікуванні із підтвердженим діагнозом на COVID-19 перебуває 66 пацієнтів, з підозрою – 20. Проте, як показує практика, 95% і більше у людей із підозрами шляхом ПЛР підтверджується коронавірус. При цьому показник киснево залежних із усіх госпіталізованих становить майже 40% – це досить багато, – прокоментував директор комунальної лікарні Леонід Радзивілюк.

За його словами, серйозна проблема із постачанням кисню існує не лише у Славутській лікарні, а й у багатьох інших медзакладах.

Адже кисень поступає зі Львова, де його виробляють. Заповнені киснем балони більшого об’єму розвантажують в Хмельницькому, а вже далі відправляють до лікарень регіону. Що ж до статистики із використання кисню, то протягом цих вихідних у Славуті було використано 36 балонів у реанімаційному відділенні, 16 – інфекційному. Отже, 52 балони кисню йде за добу. В суботу завезли 50 балонів, вчора – жодного. На жаль, такі перебої із постачанням кисню повторюються день за днем.

Славутським штабом з ліквідації наслідків НС на території Славутської ТГ сьогодні направлено листи до прем’єр-міністра та голові ХОДА щодо невідкладного вирішення безперебійного централізованого забезпечення медичним киснем, аби недопустити, щоб через його нестачу вмирали люди. Проте це питання потрібно вирішувати на державному рівні, адже якщо у нас не буде нормального виробника кисню, ситуація не вирішиться. Могло б покращити ситуацію будівництво кисневої станції на території лікарні, але власних коштів у закладу на це немає, адже мова йде про кілька мільйонів гривень, для цього необхідне сприяння на державному рівні. Ми щиро вдячні усім, хто відгукнувся та допоміг у вирішенні цієї проблеми. Проте, питання залишається відкритим, – наголосив міський голова Василь Сидор.

Як повідомлялося учора, у Харкові реанімації повністю заповнені пацієнтами із COVID-19 - лікар. В лікарнях міста відчувається гостра нестача ліжок із киснем.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Двоє загиблих та семеро поранених: прокуратура повідомила про наслідки нових обстрілів Донеччини
02 липня 2024, 19:32
В Одесі з вікна багатоповерхівки випав чоловік
02 липня 2024, 19:17
Сирський після поїздки на передову розповів про ситуацію на фронті
02 липня 2024, 19:08
Обстріл Нікополя: в ОВА уточнили кількість постраждалих та показали наслідки
02 липня 2024, 18:38
В Укренерго повідомили, в які години відключатимуть світло 3 липня
02 липня 2024, 18:20
Внаслідок російського удару по Харкову отримали поранення жінка та двоє дітей
02 липня 2024, 18:10
Нацгвардійці показали, як знищують росіян у Серебрянському лісі
02 липня 2024, 17:50
Журналіст та колишній в'язень Кремля Асєєв отримав поранення на фронті
02 липня 2024, 17:37
На Миколаївщині з Південного Бугу дістали тіло чоловіка
02 липня 2024, 17:16
Шахраї від імені мера Сміли домовлялися на OLX про покупку нерухомості
02 липня 2024, 17:05