UA | RU
16 лютого 2021, 14:26

Рада ухвалила закон про збільшення штрафів для водіїв та пішоходів

Депутати посилили відповідальність за водіння у стані алкогольного сп’яніння
Депутати посилили відповідальність за водіння у стані алкогольного сп’яніння
Фото: із відкритих джерел

Верховна рада України у другому читанні підтримала законопроект №2695, яким посилюється відповідальність за окремі порушення правил дорожнього руху.

Про це стало відомо із трансляції засідання парламенту, передає RegioNews.

За проєкт закону проголосували 325 народних обранців. Відтепер мінімальний розмір штрафів для водіїв підвищується до 510 гривень. Також Верховна рада не підтримала безпідставні зупинки водіїв.

За водіння авто в нетверезому стані доведеться заплатити 17 тисяч грн за перший випадок і до 51 тис. грн при повторному порушенні із позбавленням водійських прав на 10 років. За третій випадок будуть конфісковувати авто.

У випадку втечі з місця ДТП та за перевищення швидкості в населених пунктах більш ніж на 50 км/год водіїв будуть штрафувати 3,4 тисячі гривень.

Штраф за водіння без прав зріс до 425 грн. Якщо у водія їх взагалі немає, доведеться заплатити 3,4 тисячі грн. Якщо водій не пропустить "швидку”, поліцію чи аварійні служби, його оштрафують на 680 грн.

За створення аварійної ситуації каратимуть штрафом у 1445 грн, а за порушення ПДР, яке призвело до дорожньо-транспортної пригоди - 850 грн.

Також Рада запровадила нові штрафи для пішоходів. За перехід дороги в невстановленому місці каратимуть штрафом у 255 грн (раніше був 51 грн).

За порушення правил велосипедисти повинні будуть заплатити штраф у розмірі 340 грн. За ці ж порушення, вчинені в нетверезому вигляді - 680 грн, за створення аварійної ситуації - 850 грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у МВС хочуть посилити покарання для п'яних водіїв.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...