UA | RU
27 серпня 2020, 12:51

У КМДА зробили остаточну заяву щодо проведення першого дзвоника у школах столиці

Відомо, що учням 1-4 класів дозволять пересуватися по навчальному закладу без масок і респіраторів
Відомо, що учням 1-4 класів дозволять пересуватися по навчальному закладу без масок і респіраторів
Рixabay

У Києві 1 вересня відбудеться перший дзвоник у школах. Усі столичні школи готові до початку навчального року у вересні.

Як повідомляє RegioNews з посиланням на "РБК-Україна", про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський.

"Перший дзвоник відбудеться першого вересня, за традицією, усі дітки підуть у школу. Всі київські школи готові до початку навчального року у вересні", - сказав заступник глави КМДА.

Відомо, що раніше в Міністерстві охорони здоров'я розповіли, як будуть працювати школи з 1 вересня. Зокрема, учням 1-4 класів дозволять пересуватися по навчальному закладу без масок і респіраторів.

У регіонах з "помаранчевою зоною" вчителі повинні будуть користуватися захисними щитками і зобов'язані дотримуватися дистанції. Решті - в "зеленій" і "жовтої" зоні досить дотримуватися соціальної дистанції.

Якщо у когось з учнів виявлять коронавірус, весь клас змушений буде відправитися на самоізоляцію. Крім того, дозатори та антисептики повинні бути встановлені на вході в усіх навчальних закладах.

Також у Київській міській державній адміністрації пояснили, як будуть реагувати, якщо коронавірусом заразиться вчитель.

Валентин Мондриївський зазначив, що заражений піде на самоізоляцію, будуть встановлюватися контакти і директор буде ухвалювати рішення, хто заміщатиме вчителя.

"Залежно від ситуації буде прийматися рішення - або школа закривається, або клас іде на карантин, або вчитель", - сказав Мондриївський.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Міністерству охорони здоров'я та Міністерству освіти провести перевірки шкіл і дитячих садів на дотримання безпечних умов навчання у період карантину.

16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
05 вересня 2024
Путін демонстративно зневажає міжнародне правосуддя, але Україна отримала серйозний інструмент, щоб притягнути Росію до відповідальності
Володимир Путін вчергове показав, у що він ставить сучасну міжнародну систему – цього разу такий її важливий елемент як Міжнародний кримінальний суд. Візит російського диктатора до Монголії мав би зак...