UA | RU
03 липня 2024, 04:23

Що робити, якщо людина впала на колії у метро — інструкція від Київського метрополітену

фото: ДСНС

Київський метрополітен нагадав правила поведінки на платформах станцій у разі потрапляння пасажирів на колії після кількох таких випадків, які трапилися у червні

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передає RegioNews.

Найперше і найголовніше — не заступати за обмежувальну лінію та не стояти на краю платформи. Крім того, необхідно рівномірно розміщуватись на платформі та не створювати скупчення.

  • У випадку падіння особистих речей на колію потрібно звернутися до чергового персоналу станції, а не діставати їх самостійно.
  • При падінні на колії, під час відсутності поїзда, необхідно встати й рухатися в напрямку слідування поїзда — не назустріч. Орієнтиром слугуватиме табло відліку часу, розміщене на кожній платформі над кабіною машиніста.
  • У жодному разі не можна самостійно вибиратися, оскільки контактна рейка перебуває під напругою та може вразити як пасажира, так й іншу людину, яка надає допомогу.
  • Тож якщо ви побачили, що хтось упав на колії, то необхідно негайно повідомити чергового працівника станції. Фахівці метрополітену оперативно знімуть напругу з контактної рейки та допоможуть пасажиру піднятися на платформу.
  • У разі, якщо людина, яка впала на колії, втратила свідомість, необхідно терміново повідомити будь-якого працівника станції або подати сигнал машиністу поїзда, що прибуває.
  • Для цього треба здійснити кілька кругових рухів рукою. У руці рекомендують тримати шарф чи інший елемент одягу для кращого сприйняття сигналу. Для машиніста електропоїзда це означатиме необхідність застосування екстреного гальмування.

У Київському метрополітені зауважили, що мають відпрацьований злагоджений алгоритм дій з іншими службами міста для надання допомоги постраждалому.

Нагадаємо, 28 червня на станції столичного метро "Золоті ворота" на колії впала людина. Рух потягів "зеленою" гілкою метро було зупинено. Згодом з-під вагона метро дістали тіло жінки.

Також повідомлялося, що 27 червня у київському метро на станції "Університет" чоловік потрапив під потяг.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...