UA | RU
30 червня 2024, 12:31

На Хмельниччині під час погоні за порушником потрапило у ДТП поліцейське авто

фото: поліція

На Хмельниччині затримали підозрюваного у вчиненні ДТП з поліцейським авто, в результаті якої постраждали працівники поліції. Молодий чоловік, не виконавши у комендантську годину вимогу правоохоронців про зупинку, спробував втекти від переслідування та спровокував ДТП

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на пресслужбу Нацполіції.

Аварія сталася вчора, 29 червня, близько 01.45 години на об’їзній дорозі м. Калинівка Вінницької області водій мікроавтобуса проігнорував вимогу працівників патрульної поліції зупинитись та, додавши швидкості, намагався втекти від правоохоронців.

"Під час переслідування екіпажами поліції керманич транспортного засобу створював аварійні ситуації на дорозі та, перетнувши кордон з Хмельницькою областю, здійснив ДТП зі службовим автомобілем управління патрульної поліції Вінницької області, який його переслідував увесь цей час. Двоє поліцейських отримали тілесні ушкодження", - розповіли у поліції.

Для зупинки транспортного засобу один з правоохоронців застосував табельну вогнепальну зброю в бік автомобіля правопорушника, але водію вдалося втекти з місця події.

На розшук зловмисника були негайно зорієнтовані усі працівники поліції Хмельниччини. Чоловіка розшукали та затримали близько 06.00 ранку 30 червня.

"Правопорушником виявився 24-річний мешканець одного із сіл Київської області. Вчинивши ДТП з патрульним автомобілем, чоловік доїхав до найближчого населеного пункту Хмельницької області, де кинув транспортний засіб. Майже добу він переховувався у хащах, закинутих будівлях, аж доки не дістався до придорожного мотелю на під'їзді до міста Хмельницький. Саме там його затримали хмельницькі оперативники та бійці роти поліції особливого призначення", - йдеться у повідомленні.

Під час затримання зловмисник поводився агресивно і жодних адекватних пояснень щодо своєї протиправної поведінки не надав.

Наразі чоловік затриманий, відкрите кримінальне провадження за ч.2 статті 345 Кримінального кодексу України "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу". Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Миколаєві внаслідок дорожньо-транспортної пригоди постраждали шестеро людей, зокрема двоє дітей.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
У Києві на Андріївському узвозі горів ресторан
02 липня 2024, 10:46
В Україні майже 180 населених пунктів знеструмлені через негоду
02 липня 2024, 10:27
Окупанти вранці обстріляли Херсон: поранений чоловік
02 липня 2024, 10:12
Намагаються знищити врожай: росіяни навмисне вдарили по полю з пшеницею на Харківщині
02 липня 2024, 09:53
Під завалами багатоповерхівки у Дніпрі знайшли тіло жінки
02 липня 2024, 09:29
Росіяни обстріляли з артилерії Очаків: пошкоджений газогін, горіли будинки
02 липня 2024, 09:14
У Києві після замаху помер казахський опозиційний журналіст Садиков
02 липня 2024, 09:00
Окупанти 429 разів вдарили по Запорізькій області: є поранені
02 липня 2024, 08:49
Росіяни атакували Нікопольщину: пошкоджено промпідприємство та ЛЕП, горіло поле з пшеницею
02 липня 2024, 08:33
У Чорному та Азовському морях росіяни тримають 9 кораблів, один з них – носій "Калібрів"
02 липня 2024, 08:22