UA | RU
14 липня 2024, 12:44

Масовані удари по Херсонщині: 5 цивільних загинули, 9 отримали поранення

фото: Нацполіція

Протягом доби російська армія била з реактивних систем залпового вогню та  артилерії по житлових кварталах правобережжя Херсонщини. Внаслідок обстрілів загинули п’ятеро цивільних, ще дев’ятеро, серед яких неповнолітня дівчина-підліток, отримали поранення 

Про це повідомляє RegioNews із посиланням на пресслужбу Національної поліції в Херсонській області.

Також цивільні об’єкти населених пунктів перебували під атаками БпЛА та ворожої авіації. Так, зазнали пошкоджень два багатоквартирні будинки та 42 приватні будинки, п’ять автомобілів, чотири гаражі, три навчальні заклади, будівлі двох медустанов та двох адміністративних приміщень, господарська споруда та газопровід

"У Херсонському районі під ворожим вогнем перебували обласний центр, Антонівка, Токарівка, Кизомис, Садове, Комишани, Білозерка, Понятівка, Чорнобаївка, Благовіщенське, Дніпровське, Приозерне та Велетенське. На території Бериславського району ворог атакував Львове, Високе, Михайлівку, Гаврилівку, Українку, Шевченківку та безпосередньо районний центр", – йдеться у повідомленні.

Близько другої години ночі ворог з артилерії обстріляв центральну частину Херсона. В результаті обстрілу був поранений 61-річний чоловік, пошкоджень зазнали будівлі навчального закладу, адміністративної установи та багатоповерхового будинку. За кілька хвилин обстріл продовжився. Росіяни влучили по території медичної установи, де були пошкоджені гараж та харчоблок.

Зранку під російським артилерійським обстрілом опинилося Велетенське. В результаті вибухів снарядів отримали поранення дві жінки віком 43 та 46 років, їх доставили до лікарні з осколковими травмами.

Близько 10-ї ранку під артилерійський обстріл потрапила Токарівка, де отримав поранення 63-річний чоловік. У нього діагностували вибухову та закриту черепно-мозкову травми, контузію та уламкове поранення правого плеча і передпліччя. Через півтори години обстріл продовжився. В результаті від мінно-вибухової травми загинув 41-річний чоловік.

Опівдні військові РФ здійснили обстріл Приозерного з реактивної системи залпового вогню. В результаті вибухів загинули двоє жінок віком 52 та 72 роки. Ще троє громадян – 41-річний чоловік, 58-річна жінка та 85-річна пенсіонерка – з травмами різного ступеня тяжкості були доставлені до лікарні. Також у населеному пункті зазнали пошкоджень 17 приватних будинків, три цивільні автомобілі, гараж, газопровід низького тиску. Під обстрілом РСЗВ у цей час перебувало й Благовіщенське, де були пошкоджені три приватні будинки.

У Гаврилівці в результаті артилерійського обстрілу пошкоджень зазнали будівля навчального закладу, приміщення медпункту, дев’ять приватних будинків. Берислав упродовж дня росіяни атакували БпЛА. Один із дронів влучив у будівлю адміністративної установи, в результаті вибуху в приміщенні виникла пожежа.

Після 17-ї години під артилерійським обстрілом перебував Дніпровський район Херсона. В результаті в Антонівці осколкові поранення отримав 61-річний місцевий житель. Також були пошкоджені два приватних будинки. У мікрорайоні ХБК від вибухів виникла пожежа на території харчового підприємства та зазнав пошкоджень багатоквартирний будинок.

Ввечері ворог ударив по Чорнобаївці. Внаслідок влучання у приватний будинок, де перебувала 16-річна дівчина. Дитина отримала важкі поранення. Неповнолітню із мінно-вибуховою травмою, травматичною ампутацією лівої кисті та численними осколковими пораненнями в тяжкому стані доставили до лікарні.

Також у результаті артилерійського обстрілу Комишан загинули 55-річний чоловік та 48-річна жінка. У населеному пункті були пошкоджені три приватні будинки.

За фактами воєнних злочинів російської армії слідчі поліції Херсонщини розпочали 14 кримінальних проваджень.

Нагадаємо, внаслідок російських обстрілів 13 липня в Херсонської області загинула одна людина. Відомо про шістьох поранених.

Також повідомлялося, що минулої доби, 13 липня, російська армія 3487 разів обстріляла населені пункти Донецької області. Внаслідок ворожих атак загинули шестеро мирних мешканців, 11 людей поранені, серед них — дитина.

09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
05 вересня 2024
Путін демонстративно зневажає міжнародне правосуддя, але Україна отримала серйозний інструмент, щоб притягнути Росію до відповідальності
Володимир Путін вчергове показав, у що він ставить сучасну міжнародну систему – цього разу такий її важливий елемент як Міжнародний кримінальний суд. Візит російського диктатора до Монголії мав би зак...
03 вересня 2024
Влада готується до великого перезавантаження Кабміну: хто з міністрів втратить свої посади
Цього тижня, найімовірніше, вирішиться епопея з переформуванням Кабінету міністрів, яка тривала останні чотири місяці
02 вересня 2024
Будівництво Чигиринської АЕС, або як закопати мільярди заради піару
Керівництво "Енергоатому", що керує усіма атомними електростанціями в Україні, вирішило семимильними кроками розвивати атомну енергетику в Україні. Втім, поки невідомо, за які кошти усе це можна зроби...
У Києві знову підпалили військовий автомобіль
11 вересня 2024, 10:21
Сапери ДСНС дістали з води збитий "шахед", який плавав по Дніпру
11 вересня 2024, 10:03
Росіяни вдарили артилерією по лікарні на Чернігівщині
11 вересня 2024, 09:41
У Києві побили митрополита ПЦУ Климента: у поліції відреагували
11 вересня 2024, 09:20
Внаслідок обстрілів Херсонщини отримали поранення 13 людей
11 вересня 2024, 09:11
Вночі ППО працювала у шести областях – скільки ворожих дронів вдалося знищити
11 вересня 2024, 08:53
Поліція затримала чоловіка, який побив ветерана у Смілі
11 вересня 2024, 08:35
Львівський митник, який "не помітив" у вантажівці контрабандні гаджети на 66 млн грн, отримав підозру
11 вересня 2024, 08:11
Авіабомби, дрони та артилерія: Запорізької ОВА повідомила про наслідки нових обстрілів
11 вересня 2024, 07:52
На Чернігівщині вибухотехніки знешкодили знайдені жителями артилерійські снаряди
11 вересня 2024, 06:21