UA | RU
14 листопада 2023, 09:36

Окупанти вдарили дронами по Ізюмському району Харківщини – в ОВА повідомили про наслідки

фото ілюстраційне: Харківська обласна прокуратура

Ввечері, 13 листопада, російські військові завдали удару по Ізюмському району Харківщини за допомогою дронів-камікадзе. Внаслідок дронового удару є руйнування

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає RegioNews.

"Вчора ввечері, близько 22:00 ворог завдав удару за допомогою 6 дронів-камікадзе типу "Шахед" по Ізюмському району. Внаслідок влучання пошкоджено цивільне підприємство, сталася пожежа. Без постраждалих", – йдеться у повідомленні.

Синєгубов також повідомив, що загалом українські системи ППО збили на Харківщини чотири російські дрони.

Начальник Харківської ОВА також поінформував, що протягом доби російські окупанти з артилерії, мінометів та іншого озброєння обстрілювали прифронтові та прикордонні населені пункти області.

Зокрема, за його словами, під вогнем окупантів були Козача Лопань Харківського району, Стариця та Вовчанськ Чугуївського району, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове та інші населені пункти Куп'янського району.

"Внаслідок обстрілу м. Куп'янськ пошкоджено будівлі молококомбінату. Постраждалих серед цивільного населення за добу не зафіксовано", - зазначив посадовець.

Синєгубов також поінформував про ситуацію на фронті у Харківської області.

"На Куп'янському напрямку тривають запеклі бої. За добу наші захисники відбили 7 атак росіян в районах Синьківки, Петропавлівки та Іванівки. Просування у ворога немає", - написав він.

Повідомляється також, що на Харківщині триває розмінування. За добу піротехніки ДСНС обстежили більше 10,6 га території та знешкодили 84 вибухонебезпечні предмети.

Синєгубов додав, що станом на 14 листопада із небезпечних громад Куп’янщини евакуювали 262 дитини. Підлягають евакуації ще 30. Евакуація триває.

Варто зазначити, що у ніч на 14 листопада під ворожим вогнем буди і інші регіони України. Російські окупаційні війська атакували Україну ударними дронами, а також балістичними та керованими авіаційними ракетами.

Як повідомили у Командування Повітряних сил ЗСУ, сьогодні вночі з району Приморсько-Ахтарська Краснодарського краю РФ було зафіксовано пуски 9 ударних БПЛА Shahed-136/131. Також зазначається, що балістична ракета "Іскандер-М" була випущена з району міста Джанкой у Криму, а керована авіаційна ракета Х-35 була запущена з повітряного простору Запорізької області.

В результаті бойової роботи ППО було знищено 7 ударних БпЛА.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ на 14 листопада, загалом протягом доби на фронті минулої доби сталося 80 бойових зіткнень. На Куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки, Петропавлівки, Іванівки Харківської області, де наші воїни відбили 7 атак.

Протягом доби українська авіація завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 1 удар по зенітно-ракетному комплексу противника. Також підрозділи ракетних військ ЗСУ уразили 6 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 пункти управління, 6 артилерійських засобів, засіб протиповітряної оборони та іншу важливу ціль окупантів.

16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
05 вересня 2024
Путін демонстративно зневажає міжнародне правосуддя, але Україна отримала серйозний інструмент, щоб притягнути Росію до відповідальності
Володимир Путін вчергове показав, у що він ставить сучасну міжнародну систему – цього разу такий її важливий елемент як Міжнародний кримінальний суд. Візит російського диктатора до Монголії мав би зак...