UA | RU
01 червня 2020, 10:56

Ніякого житла, лише автомобіль Lexus: харківський нардеп від "Слуги народу" подав декларацію

Одарченко у Верховній Раді має 10 помічників, із яких 5 – на платній основі
Одарченко у Верховній Раді має 10 помічників, із яких 5 – на платній основі
Фото: з відкритих джерел

Електронну декларацію за 2019 рік подав харківський народний депутат від партії "Слуга народу" Андрій Одарченко, в якій не задекларував обслуговуючий кооператив.

Про це інформує RegioNews з посиланням на електронну декларацію.

Згідно з декларацією, депутат та жоден із членів його родини не володіють та не орендують ніякого житла. Нардеп володіє лише автомобілем Lexus ES 300H (рік випуску – 2013). Подаючи декларацію кандидата у нардепи за 2018 рік, Одарченко декларував два автомобілі Lexus – ES 300H та GS 300. Останній із цих автомобілів у 2019 році він продав за 48 тисяч грн.

Протягом 2019 року Одарченко отримав наступний дохід: зарплата за основним місцем роботи у Харківському державному університеті харчування і торгівлі – 122,2 тис. грн, дохід від відчуження цінних паперів і корпоративних прав – 9,5 тис. грн, дохід від відчуження рухомого майна (автомобіль Lexus GS 300) – 48 тис. грн, зарплата за основним місцем роботи у Верховній Раді – 142,5 тис. грн, позика, отримана 16 вересня 2019 року від матері – 2,97 млн грн, матеріальне благо від партії "Слуга народу" – 22,3 тис. грн, відшкодування витрат на здійснення депутатської діяльності – 111,6 тис. грн.

Серед фінансових зобов’язань він вказав позику в 2,97 млн грн та борг по кредитній картці – 203,4 тис. грн. Ніяких заощаджень нардеп не вказав.

Згідно відкритих джерел, Одарченко залишається в переліку засновників обслуговуючого кооперативу "Гаражно-будівельний кооператив "Горизонт Плюс". Однак це не вказано в декларації.

В 2018 році нардеп був кінцевим бенефіціаром і володів корпоративними правами в 11 підприємствах – ТОВ "Градієнт Інвест", ТОВ "Камерон Плюс", ТОВ "Мікелон", ПП "АМД-Харків", ПП "АНД-Харків", ПП "СРМ-Харків", ПП "СРМ-Харків-ІІ", ТОВ "Дармера", ТОВ "Біконт", ТОВ "Форсайт Плюс", ТОВ "Коммерсона".

До переліку засновників і бенефіціарів цих підприємств протягом останнього року замість нардепа Одарченка увійшов його батько Микола Семенович Одарченко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що свої декларації показали президент України Володимир Зеленський, лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко та спікер парламенту Дмитро Разумков.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...