UA | RU
04 березня 2021, 18:35

Коломойський особисто бере участь у переговорах про розділення "Укрнафти" - голова "Нафтогазу"

Коболєв наголосив, що в цих переговорах "Нафтогаз" керуватиметься інтересами держкомпанії
Коболєв наголосив, що в цих переговорах "Нафтогаз" керуватиметься інтересами держкомпанії
Фото з відкритих джерел

Переговори НАК "Нафтогаз України" з міноритарними акціонерами ПАТ "Укрнафта" щодо розділення активів компанії тривають на декількох рівнях, і на одному з них голова правління НАК Андрій Коболєв спілкується безпосередньо з Ігорем Коломойським.

Про це повідомив Коболєв в ефірі "Радіо НВ", передає RegioNews.

Я гадаю, передчасно говорити, хто що хоче. Це все-таки комерційні переговори, наразі розкривати їх деталі було б некоректно, - сказав він.

Коболєв зазначив, що в цих переговорах "Нафтогаз" керуватиметься інтересами держкомпанії і враховуватиме думку акціонера-держави, а також ситуацію на ринку.

Нам необхідно знайти збалансоване рішення, яке в кінцевому результаті дасть змогу нам завершити партнерство з цими акціонерами, зробити "Нафтогаз" на 100% компанією, якою володіє держава, що дасть нам, у свою чергу, ефективно підготувати компанію до публічного розміщення акцій у 2024 році, - зазначив голова НАК.

За його словами, вплив Коломойського на роботу "Укрнафти" завжди був суттєвим і залишиться суттєвим через його контроль над єдиним великим нафтопереробним заводом в Україні - "Укртатнафтою".

Будь-який менеджмент "Укрнафти" продаватиме нафту на цей завод. Продаючи нафту на цей завод, ви змушені вести переговори, вступати у відносини, продавати продукцію на ринку, частково вона продається через мережу АЗС, яка контролюється цією самою приватною групою, - пояснив Коболєв.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" знизив ціни для тепловиків: скільки платитимуть. Компанія прогнозує подальше падіння тарифів на газ.

Раніше Вітренко запропонував Шмигалю провести аудит "Нафтогазу" та звільнити Коболєва. Він назвав декілька причин для прийняття такого рішення.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...