UA | RU
27 травня 2020, 15:16

Кабмін презентував програму стимулювання економіки від наслідків Covid-19

Уряд працював над програмою більше шести тижнів
Уряд працював над програмою більше шести тижнів
Фото: з відкритих джерел

Кабінет міністрів України презентовав Державну програму стимулювання економіки для подолання негативних наслідків, спричинених COVID-19. Метою програми є впровадження комплексної системи заходів для стабілізації та сталого розвитку економіки України, зростання зайнятості населення.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки, передає RegioNews.

Програмою передбачена реалізація близько 230 заходів, багато з яких вже впроваджено. Це фактично дорожня карта, сформована за пропозиціями міністерств, регіонів, аналітичних центрів, асоціацій, бізнесу та провідних експертів.

Ініціативи спрямовані на покращення доступу до фінансів, доступу до ринків, вдосконалення регулювання, сприяння модернізації, сталому розвитку галузей та боротьбу з безробіттям", - зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Програма містить 3 розділи. Так, розділ 1 містить короткострокові ініціативи у відповідь на COVID-19: забезпечення безпечного функціонування економіки; підтримка галузей економіки і захист їх товарів, робіт та/ або послуг від їх імпортних альтернатив, які постачаються на територію України, з урахуванням міжнародних договорів та зобов’язань України.Повна версія програми буде оприлюднена після доопрацювання в 3-денний термін.

Для підтримки економіки були розроблені заходи для 6 секторів: промисловість, сільське господарство, енергетика, транспорт та інфраструктура, інформаційно-комунікаційні технології, сфера послуг (торгівля, готельно-ресторанна справа, освіта, креативні індустрії, особисті послуги).

Підтримка галузей економіки має супроводжуватись впровадженням загальних функціональних заходів, які підсилять секторальні ініціативи. Функціональні напрями включають підтримку МСБ, стимулювання міжнародної торгівлі, залучення інвестицій, розвиток інновацій, розвиток ринку праці, розумне регулювання економічної діяльності.

Крім того, уряд обговорює зменшення податкового навантаження для МСБ.

Наш успіх буде показовий, коли прості ФОПи більше не будуть потребувати допомоги бухгалтерів в заповненні документів, а Україна увійде в ТОП-30 країн світу в питанні легкості адміністрування податків", - заявив Шмигаль.

Нагадаємо, Кабінет міністрів перейменував Міністерство енергетики та захисту довкілля на Міністерство енергетики та постановив утворити Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Обладнав нішу в мікроавтобусі: житель Закарпаття намагався вивезти за кордон 20 тисяч пачок сигарет і двох ухилянтів
03 липня 2024, 00:18
Водій, який збив у Полтаві 16-річну дівчину на переході, відбувся умовним покаранням
02 липня 2024, 23:49
На Закарпатті чоловік порізав собі руки у приміщенні ТЦК
02 липня 2024, 22:04
Взяли з собою росіянина "для прикриття": у Карпатах біля кордону затримали чотирьох чоловіків
02 липня 2024, 21:51
Поліція Тернопільщини викрила злочинців, які тримали у неволі 35 людей
02 липня 2024, 21:24
У Львові неповнолітні дівчата побили 9-річного хлопчика — за справу взялася поліція
02 липня 2024, 20:37
На Херсонщині чоловік наступив на російську міну, йому відірвало стопу
02 липня 2024, 20:03
На Харківщині вантажівка підірвалась на російській міні
02 липня 2024, 19:40
Двоє загиблих та семеро поранених: прокуратура повідомила про наслідки нових обстрілів Донеччини
02 липня 2024, 19:32
В Одесі з вікна багатоповерхівки випав чоловік
02 липня 2024, 19:17