UA | RU
18 листопада 2020, 09:11

"Шквал емоцій": Україна відреагувала на звинувачення РФ у скасуванні Мінських угод

Москва не бажає полегшити гуманітарну ситуацію на Донбасі
Москва не бажає полегшити гуманітарну ситуацію на Донбасі
Фото: з відкритих джерел

Міністерство закордонних справ України рішуче відкинув звинувачення російського МЗС у спробах української сторони "дезавуювати Мінські домовленості".

Як передає RegioNews, про це йдеться у коментарі МЗС України.

"17 листопада МЗС РФ оприлюднило коментар офіційного представника в зв'язку з нещодавнім німецько-французьким заявою щодо врегулювання конфлікту на Донбасі... Оцінка зовнішньополітичними відомствами Німеччини і Франції тих зусиль, які докладає Україна на шляху до послідовного виконання Мінських домовленостей, зокрема, рішень, досягнутих на рівні глав держав у "Нормандської форматі", викликала в МЗС РФ шквал емоцій, необґрунтованої критики і маніпуляційних звинувачень", - повідомили в МЗС України.

Так, в українському зовнішньополітичному відомстві наголошують, що заяви РФ не відповідають дійсності та є невдалою спробою виправдати подальшу агресивну політику Російської Федерації стосовно України та небажання російської сторони зробити кроки для полегшення гуманітарної ситуації, та сприяння безперешкодному здійсненню контактів між громадянами України з обох сторін лінії розмежування.

"МЗС України також категорично відкидає озвучені офіційним представником МЗС РФ звинувачення щодо спроб української сторони "дезавуювати Мінські домовленості". Проєкт Плану спільних кроків учасників ТКГ щодо виконання Мінських угод, який був підготовлений за ініціативою глави української делегації для участі у ТКГ Леоніда Кравчука, містить практичні пропозиції щодо повного припинення конфлікту, демілітаризації окремих районів Донецької та Луганської областей і створення умов для проведення місцевих виборів на Донбасі, що повністю відповідає "Комплексу заходів щодо виконання Мінських угод" 2015 року", - заявили в МЗС.

Водночас російські окупаційні формування продовжують блокувати перетині лінії розмежування цивільними особами, а також спостерігачами ОБСЄ. При цьому, Україна відкрила новий КПВВ "Щастя", а також відновила роботу інших пунктів.

Раніше повідомлялося, що гуманітарна підгрупа Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з вини російської сторони не змогла домогтися обговорення питання обміну полонених і пошуку безвісти зниклих людей.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Перед судом постане жителька Сумщини, яка говорила, що трагедія у Бучі – це "кіно"
02 липня 2024, 16:38
Готував ракетний удар по станціях Укрзалізниці на Вінниччині: агент ФСБ отримав 15 років тюрми
02 липня 2024, 16:22
Український суд виніс вирок луганському гауляйтеру Пасічнику
02 липня 2024, 16:09
Росіяни обстріляли Нікополь: загинули 2 людини, постраждали 9 цивільних, серед яких підлітки
02 липня 2024, 15:56
В ОВА прокоментували російські удари по Полтавщині
02 липня 2024, 15:37
Внаслідок авіаудару по Харківщині отримав поранення літній чоловік
02 липня 2024, 15:26
Росіяни скинули вибухівку на мешканку Берислава: потерпілу ушпиталили
02 липня 2024, 15:05
На Рівненшині блискавка вбила чоловіка
02 липня 2024, 15:01
Більше 3 тисяч ув’язнених мобілізувалися до війська, — Мін'юст
02 липня 2024, 14:45
Українські військові знищили склад боєприпасів в окупованому Криму
02 липня 2024, 14:41