UA | RU
14 липня 2020, 15:50

Секретар Чернівецької міськради Продан оскаржує поновлення на посаді мера Каспрука

Василь Продан подав касаційну скаргу до Верховного суду
Василь Продан подав касаційну скаргу до Верховного суду
Фото: Ігор Константинюк

У Верховному суді України розглядається касаційна скарга Чернівецької міської ради та її секретаря Василя Продана про визнання протиправним і скасування рішення про поновлення на посаді міського голови Чернівців Олексія Каспрука та виплати середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу ТВА, пише RegioNews.

Я так розумію що суд першої інстанції визначив і апеляційний погодився, що депутатам непритаманно оцінювати дії міського голови. Натомість це не відповідає дійсності, натомість у судовому порядку є різночитання норм законів”, - каже представник Чернівецької міськради Анатолій Попов.

Щодо процедурних порушень під час голосування про дострокове припинення повноважень міського голови, Попов заявив, що те, що порушення процедури голосування, не означає, що рішення про припинення повноважень незаконне.

Нам досі не зрозуміло, які підстави були для припинення повноважень. Ніхто із суддів не поставив під сумнів повноваження ради припиняти повноваження, натомість не були названі ці підстави. Міськрада допустила низку істотний процедурних порушень: окрім неназваних мотивів, не весь проект рішення був опублікований, не було інформації про виконавця і те, ким вноситься проект. Експертиза юридичним управлінням не була проведена, що недопустимо”, - коментує представниця міського голови Марія Поляк.


"Зважаючи на суспільний резонанс цього процесу, окружний суд у Чернівцях слухав справу колегіально, так само у 7-му апеляційному було кілька засідань – тому переконаний що судді двох інстанцій дуже грунтовно дослідили всі матеріали”, - прокоментував Олексій Каспрук.

Верховний суд України. Продан оскаржує поновлення на посаді мера Чернівців Каспрука.

Опубліковано ТВА / TVA Понеділок, 13 липня 2020 р.

Як раніше повідомлялося, у липні 2018 року Чернівецька міська рада достроково припинила повноваження міського голови Чернівців Олексія Каспрука.

У квітні 2019 року Чернівецький окружний адміністративний суд визнав незаконною відставку Каспрука, після чого посадовець був відновлений на посаді.

Пізніше мер подав апеляційну заяву не це рішення, оскільки він не погодився із твердженням в судовому рішенні про те, що Продан не мав конфлікту інтересів під час голосування за відставку Каспрука.

Також апеляційну скаргу подав Василь Продан, в якій він просив скасувати рішення Чернівецького окружного адміністративного суду про відновлення Каспрука на посаді мера.

Зрештою, в листопаді 2019 року Сьомий адміністративний апеляційний суд міста Вінниця залишив без змін рішення суду першої інстанції.

Читайте також: Очільник "Слуг народу" на Буковині Другановський заявив президенту про необхідність змінити мера Чернівців

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
Дніпропетровська ОВА показала наслідки нових обстрілів: росіяни били дронами і артилерією
04 липня 2024, 19:02
Масштабна пожежа у Подільському районі Києва — стало відомо про постраждалого
04 липня 2024, 18:51
Мільйон доларів за посаду — правоохоронці викрили масштабну корупцію на митниці
04 липня 2024, 18:43
На Житомирщині легковик зіткнувся з вантажівкою: серед постраждалих 4-річний хлопчик
04 липня 2024, 18:30
Протест проти ТЦК у Ворохті — в Івано-Франківському військкоматі прокоментували ситуацію
04 липня 2024, 18:21
Відключення світла 5 липня: графіки будуть діяти впродовж всієї доби
04 липня 2024, 18:09
Уже 2 мільйони українців оновили свої дані у застосунку Резерв+, — Міноборони
04 липня 2024, 17:53
На Полтавщині вантажівка злетіла з дороги в річку, водій загинув
04 липня 2024, 17:20
П'яний чоловік на Київщині побив охоронця ферми та викрав вантажівку з зерном
04 липня 2024, 17:12
Росіяни скинули КАБ на село під Харковом: є жертва та постраждалий
04 липня 2024, 17:00