UA | RU
22 січня 2021, 12:27 1215

Лабазюк Віолета Олександрівна

Голова Хмельницької обласної ради
Голова Хмельницької обласної ради

Профіль у Facebook

Народилася 17 липня 1986 року в місті Волочиськ Хмельницької області.

Освіта

У 2008 році здобула повну вищу освіту у Хмельницькому національному університеті за спеціальність Фінанси.

У 2016 році закінчила київську бізнес-школу МІМ.

Кар’єра і бізнес

Голова Хмельницького обласного Благодійного фонду Сергія Лабазюка "Ми поруч".

Політичний бекграунд

Очолювала Хмельницьку обласну організацію політичної партії "Поруч" та Хмельницький регіональний осередок жіночого руху партії "За майбутнє".

У жовтні 2020 року обрана депутатом Хмельницької обласної ради від партії "За майбутнє".

7 грудня 2020 року обрана головою Хмельницької обласної ради.

Сім'я

Чоловік – Лабазюк Сергій Петрович, народний депутат України 9-го, 8-го та 7-го скликань, член фракції "За майбутнє". Колишній генеральний директор ТОВ "Група компаній "ВІТАГРО", яка займається рослинництвом, садівництвом та тваринництвом.

Доньки – Лабазюк Євангеліна та Лабазюк Єлизавета.

Декларація

Згідно з декларацією голови облради за 2023 рік, вона має два будинки у Розсошанській громаді на Хмельниччині. Один будинок площею 665 кв. метрів і ще один – 220 кв. метрів. Наприкінці 2022 року донька голови облради стала власницею квартири площею 116 кв. метрів у Хмельницькому. Причому в декларації вказано, що вартість цього житла складає 100 тис. грн. Також Віолета Лабазюк має п’ять земельних ділянок на Хмельниччині загальною площею близько 6500 кв. метрів.

Чоловік Сергій Лабазюк орендує квартиру в Києві площею 81 кв. метр і винаймає готельний номер у столиці.

У своїй декларації Віолета Лабазюк вказала, що має годинник Chopard, а її чоловік – два годинники марки Breguet та Rolex, який він придбав за 395 тис. грн восени 2022 року.

У власності голови Хмельницької облради немає автомобілів, але вони разом ыз чоловіком мають право користуватися одразу чотирма автівками. Йдеться про Porsche Cayenne (2019 року випуску), яким вони можуть користуватися. Також голова облради має право їздити на Mercedes-Benz G 63 AMG (2023 року випуску), а її чоловік має право користуватися Mercedes-Benz S 400 (2021 року випуску) та Range Rover (2017 року).

У декларації голова облради також вказала, що її чоловік передав у користування 100% прав на фірму, що оцінюється у 4,5 млн грн. Також у декларації вказано, що чоловік Лабазюк є кінцевим бенефіціарним власником понад півсотні різноманітних фірм, що здебільшого зареєстровані на Хмельниччині.

За минулий рік на своїй посаді Віолета Лабазюк отримала 446 тис. грн, а її чоловік – 586 тис. грн, а також – дивідендів на 3,9 млн грн. У готівці голова облради офіційно декларує 7 тис. доларів та 12 тис. грн, а її чоловік – 5 тис. доларів та 10 тис. грн. У банках в неї є близько 15 тис. грн, а у чоловіка – майже 350 тис. грн.

Скандали

За два дні після обрання Віолети Лабазюк головою Хмельницької обласної ради її конкурентка Оксана Бочкарьова звернулася до суду із позовною заявою, в якій просила визнати незаконними рішення лічильної комісії та обларади про обрання Лабазюк та скасувати їх. Причина – комісією було враховано бюлетень, який, на думку Бочкарьової, повинен були визнати недійсним, оскільки він містить ознаки фальсифікації. Аналогічні заяви до суду також подали депутати Вадим Лозовий і Олександр Розізнаний. 15 грудня повноваження Віолети Лабазюк як голови облради було призупинено. Однак невдовзі Хмельницький окружний адміністративний суд відновив дію рішення обласної ради щодо обрання Лабазюк.  

Ветеран війни на Донбасі Алексій Кравчук заявив про те, що Віолета Лабазюк разом із Сергійом Лабазюком наполегливо сприяли тому, щоб представника УПЦ МП обрали старостою села Копачівка Волочиського району Хмельницької області. Через це відбулася суперечка, під час якої чоловік Віолети Лабазюк ображав ветеранів війни та погрожував їм, що було зафіксовано на відео.

У листопаді 2023 року репутацію голови Хмельницької облради Віолети Лабазюк опосередковано "підмочив" її чоловік – народний депутат Сергій Лабазюк. 21 листопада його було затримано правоохоронцями. За даними слідства, ще у серпні 2023 року нардеп Лабазюк, що має інтереси у будівельному бізнесі, звернувся до посадовця з міністерства відновлення з пропозицією надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 мільярд гривень. За це підозрюваний обіцяв "винагороду" у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Після того, як компанія депутата отримала перший підряд на 50 млн гривень для відбудови мосту в одній з областей, довірена особа нардепа Лабазюка мала передати посадовцю з Державного агентства відновлення обіцяний відсоток, а саме – 150 тис. доларів.

Вже наприкінці листопада 2023 року Вищий антикорупційний суд відправив Сергія Лабазюка під варту з можливістю застави у 40 млн грн. ЗМІ писали, що ще в день вироку суду за Лабазюка внесли заставу, і він вийшов із СІЗО. У січні 2024 року стало відомо, що САП і НАБУ завершили розслідування щодо цього кримінального провадження.

До речі, після затримання Сергія Лабазюка деякі ЗМІ почали детально досліджувати життя нардепа та його дружини. За даними журналістів, голова облради полюбляє елітні бренди одягу та аксесуарів. Наприклад, на одному з фото вона тримала в руках сумочку за 2,3 тис. євро. Також Лабазюк носить взуття італійського бренду, яке стартує у вартості від 40 тис. грн. Також Віолета Лабазюк полюбляє носити футболки по 200-300 євро. 

 


09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
 
Залужний Валерій Федорович
Посол України у Великобританії, екс-головком ЗСУ
Діденко Григорій Віталійович
Голова Одеської обласної ради
Лабазюк Віолета Олександрівна
Голова Хмельницької обласної ради
Всі досьє »