UA | RU
19 березня 2021, 17:28

На Житомирщині викрили типографію, що виготовляла паспорти для нелегалів

Вартість повного пакету "документів" становила 2 тисячі доларів
Вартість повного пакету "документів" становила 2 тисячі доларів
Фото: СБУ

На території Житомирської області працівники Служби безпеки України заблокували діяльність зловмисників, які виготовляли для іноземців фальшиві документи.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає RegioNews.

Они виготовляли паспорти для нелегалів із країн з підвищеною терористичною загрозою, по яких ті потрапляли до країн Євросоюзу.

Також виготовлялись фальшиві документи суворої звітності, такі як свідоцтва про народження, водійські та пенсійні посвідчення, дипломи про освіту, техпаспорти на транспортні засоби.

Вартість "пакету” документів становила 2 тисячі доларів. За оперативними даними, щомісяця до ділків зверталось до десяти замовників. Своїм клієнтам зловмисники також пропонували "супровід” під час оформлення документів для виїзду за кордон у підрозділах Державної міграційної служби регіону”, - йдеться в повідомленні.

Протиправну схему налагодив мешканець Житомира, який раніше притягувався до відповідальності за організацію незаконного переправлення осіб через кордон. До незаконної діяльності він залучив двох спільників.

Правоохоронці затримали організатора групи в одному з місцевих відділень Державної міграційної служби під час спроби оформлення для клієнта закордонних документів”, - додали в СБУ.

Під час обшуків у підпільній типографії та за адресами проживання зловмисників правоохоронці виявили докази протиправної діяльності.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних у схемі. Також перевіряється причетність до протиправної діяльності чиновників державних установ.

Нагадаємо, в Одесі блокували схему контрабанди заборонених медпрепаратів з Росії.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
Житель Черкащини отримав тюремний термін за те, що побив сина гумовим шлангом
05 липня 2024, 05:28
На Одещині правоохоронець заробляв на переправлянні ухилянтів через кордон
05 липня 2024, 05:00
На Київщині жінка скинула з залізничного мосту собаку
05 липня 2024, 04:16
Удар по газовій інфраструктурі Полтавщини: загинув працівник, троє людей постраждали
05 липня 2024, 03:45
На Донеччині Сили оборони уразили гаубиці та техніку росіян
05 липня 2024, 03:00
Житель Кривого Рогу намагався вбити сокирою власну матір
05 липня 2024, 02:11
На Буковині викрили жінку, яка за 6 тисяч доларів мала переправити українця до Румунії
05 липня 2024, 01:45
На Полтавщині швидкісний потяг на смерть збив жінку
05 липня 2024, 01:18
Росіяни скинули вибухівку з дрона на цивільних у Херсоні: поранені двоє людей
05 липня 2024, 01:00
На Київщині судитимуть 61-річного чоловіка за секс з неповнолітньою дівчиною
05 липня 2024, 00:50