UA | RU
28 травня 2020, 10:22

Підозрюваний у масовому вбивстві на Житомирщині вже уникав кримінального переслідування - адвокат

Уникнути покарання йому вдалося, ймовірно, завдяки зв'язкам у поліції
Уникнути покарання йому вдалося, ймовірно, завдяки зв'язкам у поліції
Фото: з відкритих джерел

Підозрюваний у масовому вбивстві семи осіб на Житомирщині в березні цього року скоїв напад на односельця, використовуючи рушницю. Однак йому вдалося уникнути кримінального переслідування - ймовірно, завдяки зв'язкам в поліції.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на слова адвоката Маси Найєма, який захищає інтереси одного з убитих.

Підозрюваний у вбивстві в Житомирській області ще в березні цього року скоїв напад на людину. Тоді він теж був із зброєю. Це була рушниця. Але він зміг уникнути кримінальної відповідальності. Поліція рушницю прийняла за "... предмет, схожий на биту, 47 см".

Людину, на якого було здійснено напад, звуть Микола. Як зазначає адвокат, після опитування сусідів вдалося встановити, що у підозрюваного є зв'язки серед керівників місцевої поліції.

Найєм також вважає, що трагедії можна було б уникнути, якщо б підозрюваний у вбивстві семи осіб "усвідомив невідворотність покарання".

Раніше повідомлялося, що за даними слідства, 22 травня на березі водойми, біля села Новоселиця Попільнянського району, між орендарем ставка і його знайомими виник конфлікт. Під час конфлікту орендар ставка з мисливської рушниці смертельно поранив 7 осіб, серед яких - колишні учасники Операції об'єднаних сил, військовослужбовці Нацгвардії і волонтери.

Нагадаємо, у Житомирі 23 травня суд прийняв рішення щодо підозрюваного у вбивстві 7 осіб. Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення грошової застави.

Правоохоронці провели слідчі експерименти і опитали кілька десятків людей, як родичів, так і жителів села, в якому стався злочин.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...