UA | RU
01 вересня 2023, 15:08

На Запоріжжі затримали агента РФ, який готував замах на командування Сил оборони в області

Фото: СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного учасника агентурної мережі ФСБ, яка на 9 травня цього року готувала замах на командування Сил оборони у Запорізькій області

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на прес-службу СБУ.

Напередодні цього дня СБУ затримала двох організаторів ворожої групи. Згодом було викрито їхнього спільника, який у власній квартирі під ліжком 6-річної доньки ховав зброю та боєприпаси.

Наразі українська спецслужба розшукала четвертого учасника агентурної мережі ФСБ із позивним "Фантом". Після серії затримань його поплічників він "заліг на дно" і у такий спосіб намагався уникнути покарання.

За даними слідства, фігурантом виявився мешканець обласного центру, колишній військовий, який володів навичками стрільби зі снайперської гвинтівки безшумної стрільби "Вінторєз". Цю зброю виробляють на території РФ і використовують насамперед підрозділи спецназу країни-агресора.

За наявними даними, саме з такої гвинтівки "Фантом" мав здійснити замах на командування бойових підрозділів ЗСУ, які воюють на передовій південного фронту.

Після нейтралізації інших учасників агентурної групи на "Фантома" згодом знову вийшов представник ФСБ.

Під час сеансу зв’язку він поставив нове завдання своєму агенту – скоригувати ворожий удар по фронтових позиціях ЗСУ із застосуванням російських вогнеметних систем "Солнцепек".

Для збору розвідданих про місця базування українських захисників фігурант намагався "втемну" використовувати своїх знайомих з фронтових районів області.

У результаті багатоетапної спецоперації співробітники Служби безпеки затримали російського агента і тим сам запобігли ворожому удару по передових підрозділах ЗСУ.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого вилучено понад пів тисячі набоїв різного калібру, у тому числі патрони 308 win для стрільби зі снайперської гвинтівки.

На підставі зібраних доказів фігуранту планується повідомити про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, раніше контррозвідка Служби безпеки України у Запорізькій області затримала викладача місцевого вищого професійного училища, який коригував ракетні удари росіян по регіону.

19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
У Сумах затримали чоловіка, який мародерив у пансіонаті для літніх людей після авіаудару
20 вересня 2024, 14:33
Вбивство на АЗС у Києві: затриманому обрали запобіжний захід
20 вересня 2024, 14:02
На Полтавщині перекинулась фура: водія та пасажира деблокували рятувальники
20 вересня 2024, 13:48
Військовим, посадовцям та працівникам критичної інфраструктури України заборонили використовувати Telegram
20 вересня 2024, 13:32
У Києві повітря насичено пилом, сажею і димом: причина – горіння торф’яників
20 вересня 2024, 13:05
Окупанти вдарили по фермі на Харківщині: спалахнула пожежа, є поранені
20 вересня 2024, 12:42
Росіяни обстріляли Херсон: загинув чоловік
20 вересня 2024, 12:16
На Дніпропетровщині викрили масштабну оборудку під час закупівлі одягу для військових на 200 млн грн
20 вересня 2024, 11:58
Київ опинився на першому місці за рівнем забрудненості повітря у світі
20 вересня 2024, 11:21
На Київщині в пожежі загинули дві людини
20 вересня 2024, 10:56