UA | RU
30 травня 2024, 05:43

Проголосив себе сповідником дивної віри: на Волині чоловік довів 13-річного сина до самогубства

фото: pixabay

Жителю Нововолинська загрожує від 7 до 10 років вʼязниці за доведення дитини до самогубства

Про це передає RegioNews із посиланням на пресслужбу поліції.

Трагедія трапилась в травні минулого року. Доведений до відчаю через постійні утиски з боку батька 13-річний хлопець вчинив самогубство шляхом повішення. Поліція почала розслідування.

"Сім’я є багатодітною. Кілька років тому самогубство вчинила одна з доньок. Підозру викликали погляди батька, який систематично чинив психологічне домашнє насильство щодо всіх членів родини, а особливо щодо неповнолітнього сина. Він сам проголосив себе сповідником дивної віри, за якою всі мають йому підкорятись і виконувати лише його настанови", – розповіли у поліції.

Фігурант примушував сина відчувати образу, страх, провину та нікчемність, через що хлопець отримав психологічні травми, які заважали йому розвиватись. Чоловік контролював його поведінку та думки, обмежував в будь-яких підліткових розвагах, завантажував роботою та нерідко наносив побої. Тотальні обмеження, залякування релігійного змісту, примус до покори та фізичної праці настільки вплинули на емоційний стан хлопця, що він бачив лише один вихід з ситуації – вчинення самогубства, що і скоїв.

На жаль, протягом тривалого періоду знущань ані рідні, ані сусіди до поліції з цього приводу не звертались.

Слідчим вдалось зібрати доказову базу саме щодо жорстокого поводження батька з сином, через що хлопець позбавив себе життя.

Зловмиснику оголосили підозру за ч. 3 ст. 120 КК України (доведення до самогубства неповнолітньої особи). Триває досудове слідство, призначені ще декілька експертиз та обиратиметься запобіжний захід підозрюваному. Після цього обвинувальний акт спрямують до суду.

Зазначається, що оскільки в сім’ї є ще двоє неповнолітніх, поліцейські посприяли тому, аби жінка з ними одразу ж виїхали від чоловіка-тирана та оселились у безпечному місці. Інші доньки є повнолітніми.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Житомирщині поліція почала розслідування через спробу самогубства 12-річного хлопчика.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Внаслідок ракетного удару у Києві пошкоджена багатоповерхівка
30 червня 2024, 19:53
Обстріл Харкова: загиблий чоловік був працівником "Нової пошти"
30 червня 2024, 18:09
Безугла подала заяву у ДБР на Сирського
30 червня 2024, 17:41
Під російський удар у Харкові потрапило відділення пошти
30 червня 2024, 17:03
Авіаудар по Харкову: влада оприлюднила дані про постраждалих
30 червня 2024, 16:51
Росіяни поцілили по цивільному підприємству у Харкові, виникла пожежа
30 червня 2024, 16:45
Зеленський пояснив, за якою моделлю можуть вестися переговори з Росією
30 червня 2024, 16:15
Побилися через жінку: на Закарпатті затримали 21-річного чоловіка за підозрою в убивстві
30 червня 2024, 15:34
Окупанти вдарили авіабомбами по Херсонщині — загинула людина, семеро поранених
30 червня 2024, 14:55
На Буковині прикордонник застрелив чоловіка, який напав на нього з мачете, — ЗМІ
30 червня 2024, 14:19