UA | RU
04 травня 2020, 14:00

У Вінниці медики вийшли на акцію протесту

Медики Вінниччини не отримали обіцяних доплат за боротьбу з коронавірусом
Медики Вінниччини не отримали обіцяних доплат за боротьбу з коронавірусом
Фото: 33 канал

Медики Вінницької центральної районної лікарні, яка визначена як лікарня першої черги для пацієнтів з коронавірусом, не отримали обіцяних урядом доплат.

Сьогодні, 4 травня, медперсонал лікарні вийшов на акцію протесту. Про це повідомляє 33 канал, пише RegioNews.

Майже весь колектив, за винятком кількох медсестер, які залишились біля хворих, вийшов на бесіду з керівництвом закладу та району у двір лікарні.

Ми не втекли із цієї "передової"! Не сховалися у відпуски чи на лікарняні! Покинули своїх дітей, чоловіків та батьків і живемо заради порятунку пацієнтів фактично у лікарні. А нам за квітень кинули на картки по 86 копійок доплати до звичайної ставки. А лікарям по 1,68 грн! Це як? Чи пообіцяли в Києві та забули?", – обурювались медики.

Голова постійної комісії питань бюджету, фінансів та обласних програм Вінницької обласної ради Геннадій Мазур заявив, що незважаючи на будь-які рішення центральної влади, усі медики, які задіяні у боротьбі з коронавірусною хворобою COVID, отримають обіцяні доплати.

Посадовець сказав, що Кабмін і МОЗ свідомо вводять медиків в оману щодо обіцяних розмірів виплат:

Мене дивує позиція Кабміну та міністра охорони здоров’я України, які з екранів телевізорів озвучують, що виплата зарплати має бути в розмірі трьохмісячної зарплати. В наказі МОЗ передбачена доплата в розмірі трьох посадових окладів (тарифних ставок), і то за березень. Тим більше, що змін у цей наказ не має", - пояснив Геннадій Мазур.

Крім цього, 23 березня ухвалений проєкт постанови КМУ № 246, де зазначено які категорії медпрацівників мають отримати доплати. За словами Геннадія Мазура, ця постанова станом на сьогодні не набрала законної сили, тобто сьогодні уряд, Міністерство охорони здоров’я перекидає на ограни державної влади та місцевого самоврядування виплату всіх доплат медичним працівникам.

Але фактично ми не можемо цього зробити, тому що Державна казначейська служба не пропустить ці платежі і жоден бухгалтер не проведе такі виплати, адже це буде не цільове використання бюджетних коштів", - підсумував Мазур.

Якщо не будуть внесені зміни до наказу МОЗ №768, а Постанова Кабінету Міністрів №246 не набере чинності найближчим часом, місцева влада Вінниччини буде регулювати ситуацію преміями за відпрацьований час та субвенціями для райлікарень.

Медики погодилися чекати ще тиждень, інакше знову страйкуватимуть.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Українські військові знищили склад боєприпасів в окупованому Криму
02 липня 2024, 14:41
На Київщині на 10-річну дитину впали футбольні ворота: хлопчика з переломами черепа ушпиталили без свідомості
02 липня 2024, 14:15
Чи справді Україні загрожує дефолт і фінансова катастрофа
02 липня 2024, 14:10
На Донеччині Сили оборони збили зі стрілецької зброї російський дрон
02 липня 2024, 14:00
У Міноборони пояснили, як згенерувати у Резерв+ копію військово-облікового документа
02 липня 2024, 13:30
Рятувальники допомогли туристкам у горах на Франківщині
02 липня 2024, 13:22
В ОВА повідомили про загиблу людину та 8 постраждалих внаслідок ударів по Херсону
02 липня 2024, 12:55
У Києві через відключення світла знову зупинили фунікулер
02 липня 2024, 12:42
Окупанти вдруге за тиждень завдали авіаудару по пожежній частині на Донеччині
02 липня 2024, 12:36
В Одесі викрили агентурну групу ФСБ, до складу якої входили двоє військових
02 липня 2024, 12:10