UA | RU
04 вересня 2024, 11:29

Дубінському оголосили нову підозру: про сприяння незаконному перетину кордону

фото: Суспільне

Правоохоронці викрили, що нардеп Олександр Дубінський, якого підозрюють в організації незаконного перетину кордону, робив це неодноразово. Йому повідомили про нову підозру

Про це повідомляє Держбюро розслідувань, передає RegioNews.

Правоохоронці не називають ім'я народного депутата, проте з деталей справи зрозуміло, що йдеться про Олександра Дубінського.

За матеріалами справи встановлено, що нардеп у змові з іншими людьми у серпні 2022 року організував незаконний виїзд до Молдови брата своєї цивільної дружини.

Як підставу для перетину кордону він надав документи, внесені в систему "Шлях" - витяг з розпорядження Київської ОВА про виїзд за межі України водіїв, що здійснюють перевезення для потреб ЗСУ. Дозвіл він отримав на замовлення Вишгородської РДА за сприяння Дубінського та афілійованої з ним ГО "Медіаоборона".

Правоохоронці кажуть, що сам "родич" після перетину кордону фактично працевлаштувався на іноземному морському судні, не здійснював жодних перевезень для потреб ЗСУ та повернувся до України наприкінці 2022 року після завершення контракту.

У 2023 році Дубінський у змові з іншими людьми за тих самих умов повторно організував незаконний виїзд цього ж самого "родича" за кордон як водія волонтера. Як і раніше, чоловік виїхав з України до Молдови за ідентичними документами від КОВА на підставі клопотання ГО "Медіаоборона".

Також правоохоронці з’ясували, що насправді чоловік, за вказівкою Дубінського, мав прибути до Кишинева, де мав чекати подальших інструкцій щодо перегону особистого авто нардепа з автостоянки міжнародного аеропорту столиці Молдови до Відня.

Генпрокурор 2 вересня повідомив Олександру Дубінському про нову підозру та зміну раніше повідомленої підозри за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України, тобто за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон, вчиненого повторно народним депутатом за попередньою змовою з іншими особами.

Також працівники ДБР повідомили про підозру голові ГО "Медіаоборона" за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України, тобто за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон, вчиненого повторно за попередньою змовою з іншими особами.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадаємо, раніше Печерський районний суд Києва визнав народного депутата Олександра Дубінського винним у вчиненні корупційного адміністративного правопорушення.

Читайте також: Пригоди Буратіно: Чому нікого в Україні не здивувала підозра Дубінському у роботі на росію

19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...