UA | RU
25 липня 2024, 09:58

Ситуація на фронтах і втрати Росії: Генштаб ЗСУ оновив дані

фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

На фронті в Україні протягом минулої доби відбулося 149 бойових зіткнень. Найбільше росіяни тиснуть на Покровському та Курахівському напрямках. Загальні втрати російських загарбників склали 1230 окупантів

Про це повідомляє RegioNews із посиланням на звіт Генерального штабу ЗСУ.

Російські удари по Україні

За уточненою інформацією, за вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах чотири ракетних удари із застосуванням шести ракет, 58 авіаційних ударів (задіяв, зокрема, 79 КАБів), здійснив 4811 обстрілів, 144 з них - із використанням реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Вовчанськ, Великі Проходи, Липці, Малі Проходи, Веселе, Черняки Харківської області; Твердохлібове, Торецьк, Верхньокам’янське, Олександропіль, Воздвиженка, Зоря, Скучне, Новоселівка Перша, Іванівка, Тимофіївка, Костянтинівка, Велика Новосілка, Вугледар, Урожайне Донецької області та Мала Токмачка на Запоріжжі.

Втрати Росії

За минулу добу, авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 13 авіаударів по скупченнях живої сили противника, уразили пункт управління, артилерійську систему, два засоби ППО та одну РЛС противника.

Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1230 осіб. Також українські воїни знешкодили 11 танків, 26 бойових броньованих машин, 45 артилерійських систем, два засоби ППО, 66 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 79 автомобілів та 11 одиниць спеціальної техніки.

Ситуація на фронтах

На Харківському напрямку ворог продовжував штурмові дії. Тут відбулося вісім бойових зіткнень в районах населених пунктів Глибоке, Тихе та Сотницький Козачок.

На Куп’янському напрямку кількість боєзіткнень за добу складає вісім. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля трьох населених пунктів. Акцентував свої дії ворог в районах Синьківки, Стельмахівки та Петропавлівки.

На Лиманському напрямку наші війська відбили 15 штурмових дій окупантів в районах населених пунктів Макіївка, Невське та у Серебрянському лісі. На напрямку ворог активно застосовував штурмову авіацію.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито дев’ять атак поблизу Верхньокам’янського та Івано-Дар’ївки.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 12 спроб противника прорвати нашу оборону в районах Часового Яру, Нового та в напрямку Новомаркового.

На Торецькому напрямку ворог зосереджував зусилля неподалік населених пунктів Північне та Нью-Йорк, де, за підтримки авіації, здійснив сім атак на позиції наших військ.

На Покровському напрямку нашими захисниками відбито 38 атак в районах населених пунктів Воздвиженка, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Вовче та Карлівка, де загарбники намагалися витіснити українські підрозділи із займаних позицій, активно застосовуючи штурмову та бомбардувальну авіацію.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Костянтинівки та Парасковіївки, де ворог 32 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку окупанти здійснили 13 невдалих атак наших позицій біля Костянтинівки та Водяного. Били некерованими авіаракетами по Вугледару і в район Урожайного.

На Оріхівському напрямку відбулось три бойових зіткнення неподалік Роботиного, Малої Токмачки та Новодарівки.

На Придніпровському напрямку росіяни зазнали поразки під час чотирьох своїх атак на оборонні позиції наших захисників.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Оперативна обстановка без суттєвих змін.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, обстрілюв з території рф українські населені пункти.

"Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам значних втрат в техніці та живій силі, виснажують наступальний потенціал ворога вздовж всієї лінії фронту та у тилу", – зазначили в Генштабі.

Нагадаємо, протягом минулої доби, 24 липня, Сили оборони України знищили 1230 російських окупантів. Загальна кількість втрат армії Росії з початку повномасштабного вторгнення становить 571 350 військових.

Також повідомлялося, що в ніч на 25 липня сили протиповітряної оборони збили 25 із 38 російських ударних БпЛА, якими загарбники атакували Україну. Три Shahed перетнули кордон із Румунією.

17 жовтня 2024
План перемоги Зеленського: як експерти оцінюють ініціативу президента
Напередодні президент Володимир Зеленський представив у Верховній Раді план перемоги над росією. Цей документ містить п’ять основних пунктів щодо того, як змусити рф припинити війну і за словами очіль...
10 жовтня 2024
Після війни в Україні залишаться не більше 25 млн людей – соціолог Володимир Паніотто
Скільки сьогодні громадян в Україні, чому підвищення народжуваності дасть економічний ефект лише за 20 років і чому без мігрантів з інших країни буде неможливо відновити Україну — про все це RegioNews...
04 жовтня 2024
Щоденні атаки "шахедів": нова тактика росіян чи економія ракет?
Протягом вересня росіяни щодоби запускали в бік України свої бойові дрони. Це своєрідний антирекорд для нашої країни, адже досі таких щоденних масштабних атак не було жодного місяця з початку повномас...
03 жовтня 2024
Як зміниться життя українців у жовтні: "листи щастя" від ТЦК, знижений тариф за світло та кешбек за вітчизняні товари
Жовтень принесе доволі багато змін у життя українців. Чому не слід забути подати документи на отримання субсидії для тих, хто її потребує, а також, хто може розраховувати на сплату за електроенергію м...
Понад 200 тисяч гривень за непридатність до служби: на Хмельниччині затримали організатора "схеми"
18 жовтня 2024, 06:10
Нічого шастати: розвідники показали, як нищать бронетехніку та гармати окупантів
18 жовтня 2024, 05:05
В Україні викрили мережу з продажу підробок техніки відомого бренду
18 жовтня 2024, 04:28
На Черкащині судитимуть "смотрящого" за Уманню, який планував вбивство судді
18 жовтня 2024, 03:32
Житель Дніпропетровщини під час сварки вдарив знайомого молотком по голові
18 жовтня 2024, 03:00
На Хмельниччині чоловік через ревнощі порубав сокирою співмешканку та сусіда
18 жовтня 2024, 02:27
На Буковині підприємець на своїх АЗС продавав фальсифіковане паливо
18 жовтня 2024, 01:52
Під Вовчанськом прикордонники засліпили росіян FPV-дронами
18 жовтня 2024, 01:21
На Вінниччині засудили чоловіка, який зґвалтував 12-річну дівчинку на очах у своєї доньки
18 жовтня 2024, 00:52
Прикордонники затримали 19 чоловіків, яких відправив у піший тур до Молдови анонім із інтернету
18 жовтня 2024, 00:05