UA | RU
16 червня 2024, 12:55

У Генштабі повідомили, на яких напрямках тривають найважчі бої

фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Протягом минулої доби на лінії фронту в Україні відбулося 118 бойових зіткнень. Загальні втрати російських загарбників склали 1160 осіб. Від початку 16 червня вже відбулося 41 бойове зіткнення

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України, передає RegioNews.

Удари Росії

Загалом вчора ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах три ракетних удари, із застосуванням восьми ракет, 47 авіаційних ударів (зокрема, скинув 66 КАБів), здійснив понад 4000 обстрілів, 102 з них - із реактивних систем залпового вогню.

"Варто наголосити, що від початку червня російські окупанти вже застосували по наших військових об’єктах та цивільній інфраструктурі понад 1050 керованих авіаційних бомб", — йдеться в повідомленні.

Втрати загарбників

Минулої доби загальні втрати окупантів склали 1160 осіб. Знищено шість ворожих бойових броньованих машин, 58 артилерійських систем, одну РСЗВ, 11 БпЛА оперативно-тактичного рівня, три ракети, 56 автомобілів та три одиниці спеціальної техніки.

Ситуація на фронті

Від початку цієї доби вже відбулося 41 бойове зіткнення. Загарбники майже 500 разів обстріляли позиції наших військ та населені пункти.

На Харківському напрямку ворог безуспішно атакував підрозділи Сил оборони в районі Вовчанська.

За уточненою інформацією, втрати російських військ за минулу добу на цьому напрямку склали: понад 180 осіб вбитими та пораненими, знищено одну ББМ, дві артилерійські системи та чотири автомобілі.

Також не мав успіху штурм загарбників на Лиманському напрямку. Втрат позицій не допущено.

На Сіверському напрямку ворог проявляє активність. Тут від початку доби вже відбулося п’ять бойових зіткнень. Поблизу Роздолівки та Верхньокам’янського українські захисники відбили по одній атаці противника. В районі Роздолівки активність ворога зберігається - ще три бойових зіткнення продовжуються.

За сьогодні на Покровському напрямку окупанти здійснили вже 18 спроб прорвати наші оборонні рубежі неподалік Новоолександрівки, Євгенівки, Сокола та Уманського. Дев’ять атак відбито підрозділами Сил оборони, ще стільки ж – тривають. Ситуація напружена. Українські воїни вживають заходів щодо стабілізації обстановки та недопущення просування російського агресора в глибину нашої території.

На Курахівському напрямку відбито штурмову дію окупантів поблизу Парасковіївки, ще один бій триває біля Красногорівки. Ситуація під контролем Сил оборони, ворог успіху не має.

За уточненою інформацією, втрати російських військ за минулу добу на цьому напрямку склали: 85 осіб вбитими та пораненими, знищено одну ББМ та три автомобілі.

На Времівському напрямку сім спроб ворога наблизитися до наших позицій в районах Водяного та Урожайного успіху не мали. Втрат позицій не допущено.

Також невдачі зазнали дві штурмові дії російських окупантів поблизу Малої Токмачки та Роботиного на Оріхівському напрямку.

На решті напрямків ворог активних бойових дій не проводив. Ситуація без змін.

Нагадаємо, Росія станом на 16 червня втратила на війні проти України понад 526 тисяч солдатів. За минулу добу українські захисники ліквідували ще 1160 росіян.

Також повідомлялося, що в Чорному та Азовському морях станом на ранок 16 червня фіксуються дев'ять російських військових кораблів. Частина з них є носіями крилатих ракет типу "Калібр".

22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забуди про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
17 червня 2024
Відпочинок влітку: скільки коштує поїхати на море та помилуватися горами на заході України
Незважаючи на війну, туристичний сезон в Україні у розпалі, адже більшість комплексів відпочинку, скажімо, на заході України, заброньовані ледь не до кінця літа. Звісно, через мобілізаційні заходи в к...
13 червня 2024
Життя зі світлом: скільки потрібно викласти за генератор, павербанк та зарядну станцію
Відключення електроенергії знову внесло корективи у життя українців. Звісно, усе це підштовхнуло населення до пошуку варіантів, як покращити побутові умови під час відсутності світла. Хтось купує гене...
Готівка у сміттєвому пакеті та дорогий годинник: ДБР показало фото з обшуку у Тищенка
25 червня 2024, 09:13
На Херсонщині протягом доби від російських обстрілів загинула одна людина, ще троє поранені
25 червня 2024, 09:04
Тищенку оголосили про підозру за інцидент у Дніпрі
25 червня 2024, 08:33
Майже 1200 окупантів та 35 артсистем: Генштаб ЗСУ поінформував про втрати ворога за добу
25 червня 2024, 08:25
У Києві сталася ДТП з перекиданням — поліція попереджає про обмеження руху
25 червня 2024, 08:03
Вранці росіяни атакували дронами Дніпропетровщину — дані ОВА про наслідки
25 червня 2024, 07:43
Обстріли Запорізької області — росіяни били дронами, РСЗВ та артилерією
25 червня 2024, 07:23
Поліцейського, який був учасником інциденту з охороною Тищенка та військовим у Дніпрі, звільнили
25 червня 2024, 06:56
На Кіровоградщині з річки дістали тіло жінки
25 червня 2024, 04:55
Відключення — "найменше зло", необхідне для уникнення блекауту, — Укренерго
25 червня 2024, 03:20