UA | RU
12 червня 2024, 18:30

Сирський розповів, де найважча ситуація на фронті

фото: facebook.com/CinCAFofUkraine

Російська окупаційна армія зосереджує свої війська на Покровському та Курахівському напрямках. Водночас у Вовчанську, на півночі Харківщини, загарбники “загрузли”

Про це заявив Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, передає RegioNews.

Противник продовжує ведення активних наступальних дій різної інтенсивності фактично по всьому фронту, основні зусилля зосереджуючи на Покровському та Курахівському напрямках. Тут ворог зосередив найбільшу кількість своїх штурмових підрозділів зі складу восьми ударних бригад, — повідомив Олександр Сирський.

За його словами, жорсткі бої на цих напрямках тривають вже декілька місяців. Упродовж цього часу українські воїни мужньо стримують наступ ворога.

Ситуація на напрямках

Продовжуються бої в районах Часового Яру, Кліщіївки, Калинівки. Противник намагається захопити ці населені пункти для розширення географії свого просування в напрямку Краматорська та Словʼянська.

Безуспішно ворог штурмує Білогорівку, яка стала красномовним прикладом стійкості українського війська на Луганщині.

Противник рветься до Сіверська з двох напрямків, але кожного разу відкочується назад, залишаючи трупи своїх солдатів.

На Харківському напрямку ворог веде безуспішні дії, намагаючись просунутися вперед в глибину наших бойових порядків та створити так званий "пояс безпеки".

У Вовчанську противник загруз, незважаючи на залучені сили та засоби, які постійно поповнює за рахунок підрозділів з інших напрямків.

На Запорізькому напрямку агресор здійснює наступальні дії в районах Старомайорське та Роботине, але фактично без успіху.

В районі Кринки бої продовжувалися за утримання плацдарму та контролю островів, без суттєвих змін в стані та положенні сторін.

"В цих умовах для нас дуже важливе утримання займаних рубежів та позицій, не допущення прориву оборони, максимальне знищення живої сили та техніки ворога. Тільки технологічна перевага та навченість військ забезпечать нам успіх на полі бою!”, — підсумував Олександр Сирський.

Нагадаємо, Росія станом на 12 червня втратила на війні проти України близько 522 тисяч солдатів. За останню добу українські захисники ліквідували 980 росіян.

Раніше повідомлялося, що російська армія продовжує проведення наступальних дій, зосереджуючи основні зусилля на Курахівському, Покровському, Купʼянському, Харківському напрямках. Також ворог проводить активні штурмові дії у Вовчанську та на підступах до Часового Яру, щоб захопити ці населені пункти.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
На ярмарках у Києва заборонили продавати деякі продукти
05 липня 2024, 14:05
Навчальний рік у школах Львова розпочнеться раніше — рішення влади
05 липня 2024, 13:43
В Одесі три працівниці кав'ярні готували масований російський удар по військовій інфраструктурі
05 липня 2024, 13:38
На Дніпропетровщині викрили 17-річного шахрая, який продавав неіснуючі гаджети
05 липня 2024, 13:12
В Сумах сталася масштабна пожежа
05 липня 2024, 13:00
Окупанти обстріляли у Херсоні комунальне підприємство: є поранені
05 липня 2024, 12:46
У Дніпрі через знеструмлення зіткнулися два трамваї
05 липня 2024, 12:39
Обладнання від БФ молодіжної ініціативи "Надія" і Фонду Дениса Парамонова отримали лікарні на передовій
05 липня 2024, 12:27
Працівниці медзакладу на Житомирщині загрожує в'язниця за махінації з закупівлями
05 липня 2024, 12:09
На Луганщині російський військовий зґвалтував і вбив двох дівчат
05 липня 2024, 11:57